به گزارش هرمزگان امروز سید مسلم سیدالحسینی با حضور در جمع مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان و شهرداران شهرهای مختلف استان با بیان اینکه شهرهای ایران از لحاظ کمی و کیفی از سطح کیفیت زندگی مناسبی برخوردار نیستند، اذعان داشت: همه ما با چالشهای متعددی در حوزه شهری روبرو هستیم و به ناچار هر روز افول کیفی خدمات و زندگی ساکنان شهری را نظاره گر هستیم.
وی بافت فرسوده را یکی از اولویتهای مهم در هرمزگان به ویژه در شهر بندرعباس دانست و عنوان کرد: در حوزه باز آفرینی شهری و بافتهای فرسوده بر وسعت و حجم کار روز به روز افزوده میشود و ما از این جریان عقب افتادهایم و تنها راهکار در این زمینه پیشگیری و ساماندهی بافت فرسوده است تا دیگر شاهد وقوع این مشکلات در شهرها نباشیم.
وی با تاکید بر اینکه در زمینه پیشگیری از سکونتگاههای غیررسمی و ساخت و ساز در حاشیه شهرها نیازمند پیگیریهای مجدانهتر است، گفت: در صورت پیشگیری کمتر شاهد وقوع این دست مشکلات در شهرها خواهیم بود.
عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه دستگاههای اجرایی از جمله شهرداری در پیشبرد این امر تکالیفی دارند که در ماده ۵۵ قانون شهرداری نیز بر این امر تاکید شده است، خاطرنشان کرد: شهرداری با مسائل و مشکلات زیادی مواجه هست و ما با حل مسائل پیش رو باید موفق شویم چالشها را در بافت فرسوده ساماندهی و مدیریت کنیم.
لزوم تصویب آمایش سرزمینی و توسعه متوازن در سطح کشور
سیدالحسینی در ادامه عنوان کرد: فلسفه تشکیل شرکت عمران، بهسازی یا بازآفرینی شهری است که در نهایت منجر به تدوین سند یا بهسازی یا نوسازی بافتهای فرسوده و برنامه ملی بازآفرینی شده که در واقع تصمیم ما بر این بوده که موضوعات، راهبری و هدایت شود تا به صورت یکپارچه و منسجم در سطح ملی با همکاری سطوح محلی به هدف نهایی برسد.
وی گفت: این یک برنامه اقدامی مشترک است که دولت به عنوان حاکمیت، مسئولیت پیدا کرده که اقدامات را راهبری کند تا در بخشهای مختلف تمام دستگاههای اجرایی با هماهنگی در مسیر مشخص سوق یابند.
عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران اضافه کرد: ما با کمبود آمایش سرزمینی و توسعه متوازن در سطح کشور مواجهیم و این موضوعات تفاوت سطح توسعه یافتگی و شکافهای موجود را در سطح ملی و محلی نمایان کرده و نقش دولت رفع این شکافها و ایجاد تعادل پایدار در شهرها و مناطق مختلف کشور است.
وی اظهار کرد: برنامه ملی همه را مکلف کرده است که تا سال ۱۴۰۴ بتوانند به سطح متوسطی از خدمات مناسب شهری برسند که لزوم موفقیت همکاری تمام دستگاههای مربوطه در این زمینه است.
وی با اعلام اینکه شرکت بازآفرینی شهری برنامهای را پیگیری میکند که بتواند همکاری لازم را بین سطح محلی و ملی به صورت مدون و رسمی در چهارچوب قانون دنبال کند، افزود: به عنوان مثال دولت تقبل کرده است ۵۰ درصد از هزینههای پروانه ساختمان را که شهرداریها رایگان اعطا میکنند، جبران کند.
عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با اعلام اینکه تقاضا داریم شهرداری در راستای سامان دهی بافتهای فرسوده با راه و شهرسازی مشارکتهای لازم را داشته باشند، ابراز کرد: اعطای مجوز رایگان نوسازی و بهسازی باید سرعت بخشیده شود و تسهیل امور صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی تاکید فراوانی بر حوزه مسکن دارند از همین رو نوسازی مسکن را موتور محرک توسعه پایدار بافت فرسوده دانستهاند، عنوان کرد: آن چیزی که میتواند امنیت سکونت را فراهم و شوق زندگی در ساکنین ایجاد کند این است که مسکنی پایدار و استاندارد داشته باشند.
سیدالحسینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه یکی از اهداف پیروزی انقلاب اسلامی رفع محرومیت از مناطق کمتر توسعه یافته بود، اذعان داشت: همه دستگاههای متولی امر باید کمک کنند تا این آرمان به تحقق بپیوندد.
یک صد هزار تسهیلات برای بافت فرسوده به صورت خود مالکی تخصیص مییابد
عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران اضافه کرد: یک صد هزار تسهیلات برای بافت فرسوده به صورت خود مالکی و هم در قالب جریانهای انبوه ساز و سازندگان حرفهای تخصیص مییابد.
وی خطاب به مدیران زیر مجموعه راه و شهرسازی استان هرمزگان گفت: در شهرهای خود به دنبال جذب تسهیلات باشید و آماری که اعلام شده، برای ما نگران کننده است.
عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران، افزود: موانع عدم تحقق جذب این تسهیلات باید روشن شود و در استان هرمزگان باید بتوانیم آن سهمیهای را که در نظر گرفتهاید، جذب کنید و باید با اعطای معافیتها جذابیت این وامها را افزایش دهید.
سیدالحسینی، گفت: تفاهم نامهای را با نظام مهندسی امضا کردهایم با این محوریت که ۵۰ درصد هزینههای خدمات طراحی، محاسبه و نظارت توسط نظام مهندسی و مهندسان ناظر پرداخت شود که این مساله بخشی از هزینههای ساختمان را کاهش میدهد.
وی گفت: با نظام مهندسی درباره هزینههایی که بابت صدور شناسنامه فنی و هزینههای خود میگیرد نیز موافقتهایی داشتهایم که این خدمات با ۵۰ درصد تخفیف انجام میشود و به زودی این تفاهم نامه را به سایر ادارات کل استانها ابلاغ و اعلام خواهیم کرد.
وی اذعان داشت: در قالب طرح اقدام ملی نیز معافیتهایی اعمال شده است که میتواند بخشی از هزینهها را جبران کند.
عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران، افزود: استان هرمزگان نیز با مدیریت جناب آقای آرش رضایی مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان، نیز پکیج پیشنهادی خود را در بحث اعمال معافیتها و مشوقهایی که در سطح محلی داده میشود، به ما اعلام کنند.
وی عنوان کرد: در بحث احداث مسکن در بافتهای ناکارآمد برنامههای شهرداری بندرعباس را از طریق استانداری به ما اعلام کنید که به چه صورتی قادر به همکاری در این راستا هستید تا ما بتوانیم در بحث مناطق نیازمند و پرخطر شهری برنامههایی مدون را با کمک شهرداری پایه ریزی کنیم.
عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران، عنوان کرد: شهرداری و دولت اگر در بافتهای ناکارآمد زمین دارند، پیشنهاد مشارکت و همکاری دهند تا محدودههایی که نیازمند بهسازی و بازسازی است با اقدامات لازم و با کمک دستگاههای زیر مجموعه به بافت کارآمد تبدیل شود.
سیدالحسینی، گفت: مردم را تشویق کنید به نوسازی تا جریان نوسازی را در بافتهای فرسوده سرعت ببخشیم این جریان نوسازی نیاز به حمایت دولت دارد و البته فراموش نکنیم که طبق ماده ۵۵ قانون شهرداری، شهرداری نیز در قبال مسکن گروههای کم درآمد شهری مسئولیت دارند.
عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران، عنوان کرد: شهرداری بندرعباس در این راستا تجربه فراوانی کسب کرده است.
شایان ذکر است در پایان این نشست دکتر سیدمسلم سیدالحسینی عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران و مهندس آرش رضایی مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان از پروژههای ۳۵۰ هکتاری بندرعباس، بافت فرسوده محله اسلام آباد، بافت فرسوده محله گلکنی بندرعباس، بافت فرسوده محلهی چاهستانی ها و پروژه سرای محله تپه الله اکبر بازدید کردند.