به گزارش هرمزگان امروز، مدیر کل شیلات هرمزگان در این نشست با اشاره به صید سالیانه بالغ بر ۳۱۳ هزار تُن انواع آبزیان در استان هرمزگان و کسب رتبه اول صید کشور توسط این استان و همچنین با تولید سالانه بالغ بر ۲۳ هزار و ۷۰۰ تُن میگو،رتبه اول تولید میگوی پرورشی کشور را نیز به خود اختصاص داده است و تولید بالغ بر ۱۸۰ هزار تن میگوی پرورشی در سال برای استان هرمزگان و در آینده ایی نزدیک متصور هستیم .
دکتر عبدالرسول دریایی تصریح کرد: استان هرمزگان در سال گذشته بالغ بر ۷۰ هزار تُن انواع آبزی شامل ، میگو پرورشی، یال اسبی، ماهی مرکب، آبزیانی که مصرف داخلی ندارند و … به کشورهایی همچون چین، روسیه، اسپانیا، ویتنام، تایلند، تایوان، کره جنوبی ، سریلانکا، انگلستان، اوکراین، فرانسه،کشورهای حاشیه خلیج فارس و … صادر کرده است که استان هرمزگان در ۹ ماهه سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه در سال ۹۸ بیش از ۲۷ درصد رشد در این حوزه داشته است .
پیش بینی تولید بالغ بر ۱۸۰ هزار تن میگو در استان هرمزگان در آینده ای نزدیک
وی همچنین افزود: خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته و برنامه ریزی های انجام شده پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک شاهد تولید بالغ بر ۱۸۰ هزار تُن میگو در استان هرمزگان باشیم .
مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به آغاز فعالیت های استان هرمزگان در زمینه پرورش ماهی در قفس از شش سال گذشته ، گفت: خوشبختانه توانسته ایم با تولید بالغ بر پنج هزار تُن ماهی در قفس طی سال گذشته در هرمزگان در این زمینه نیز رتبه نخست کشور را به خود اختصاص دهیم و امید است درآینده ایی نزدیک با تدابیر و برنامه ریزی انجام شده به تولید ۵۰ هزار تُن ماهی در قفس در سال برسیم .
دریایی تامین و تولید بچه ماهی را یکی از دغدغه های این صنعت خواند و گفت: در گذشته با کشور ایتالیا در این زمینه همکاری های خوبی داشته ایم که امید است با برقراری این نشست ها این همکاری ها از سر گرفته شود .
همکاری متقابل شیلاتی هرمزگان و ایتالیا با محوریت اتحادیه و تشکل ها شیلاتی
وی حضور بالغ بر ۷۰ واحد صنایع تبدیلی شیلاتی را یکی از توانمندی های خوب استان هرمزگان در عرصه های شیلاتی خواند و افزود: استان هرمزگان با توجه به ظرفیت های شیلاتی یاد شده آمادگی لازم برای دست یابی به بازارهای شیلاتی ایتالیا،صادرات به این کشور،تبادل اطلاعات و فن آوری متقابل،توسعه همکاری های متقابل با محوریت اتحادیه و تشکل های شیلاتی دو طرف را دارد .
دریایی همچنین از آغاز رایزنی با محوریت اتحادیه های شیلاتی کشور ایتالیا و استان هرمزگان برای برای موانع و محدودیت های واردات محصولات شیلات هرمزگان به کشور ایتالیا با پیگیری شیلات هرمزگان و نمایندگی وزارت خارجه در بندرعباس خبر داد و گفت: جذب سرمایه گذاری و همچنین انتقال فن آوری به کمک اتحادیه شیلات ایتالیا و فعالیت های این کشور در حوزه های شیلاتی به هرمزگان و تبادل تحقیقات شیلاتی و دانشگاهی از دیگر محورهای مهم این نشست بوده است .
معرفی و ترویج گونه های متنوع آبزیان استان در بازار های ایتالیا
مدیرکل شیلات هرمزگان تبادل تجربیات و دانش شیلاتی، تعامل و همکاری در بخش های ترویج آبزی مصرفی و افزایش سرانه مصرف آبزیان با توجه به فواید بی شمار آبزیان برای سلامتی، ارتقای برندینگ و مارکتینگ محصولات شیلاتی استان در ایتالیا،معرفی گونه های متنوع آبزیان استان در بازار های ایتالیا را نیز از اهم موارد مطرح شده در این نشست خواند .
همچنین در این ارتباط ویدئویی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در میلان افزایش صادرات محصولات شیلاتی استان هرمزگان به ایتالیا را نیازمند حمایت از شیلات و تشکل های شیلاتی در توسعه توانمدی های این بخش خواند وگفت: هرمزگان با برخورداری از بخش عظیمی از ظرفیت های شیلاتی و همچنین تلاش ها و پگیری های موجود میتواند بخش خوبی از بازار آبزیان ایتالیا را به خود اختصاص دهد .
داریوش صولت با اشاره به اینکه هرمزگان در ارتباط با ایتالیا میتواند در حوزه های شیلاتی الگوی خوبی برای سایر استان های شیلاتی باشد تصریح کرد: خوشبختانه فعالان اقتصادی و به ویژه شرکت های بخش خصوصی ایتالیا علاقه مندی خوبی نسبت به تعامل با استان هرمزگان در زمینه های شیلاتی نشان داده اند .
ایجاد ارتباط بین اتحادیه ها و تشکل های شیلاتی هرمزگان و ایتالیا را زمینه ساز افزایش تعامل و همکاری
در حاشیه این نشست رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در بندرعباس ضمن ابراز خرسندی از تعامل شکل گرفته بین تشکل های شیلاتی استان هرمزگان و کشور ایتالیا، حوزه شیلات را یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی در استان با قابلیت تثبیت جایگاه خود در کشورهای مختلف خارجی خواند و گفت : این امر مستلزم معرفی ظرفیت های موجود در حوزه صادرات و انتقال فناوری های شیلاتی است .
سعید شعبان تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم از طریق انعقاد تفاهم نامه همکاری های استانی سطح روابط در حوزه های مختلف اقتصادی از جمله شیلات و آبزی پروری را ارتقا داده و این مهم از برنامه هایی است که در دست پیگیری توسط این نمایندگی قرار دارد .
وی ایجاد ارتباط بین اتحادیه ها و تشکل های شیلاتی هرمزگان و ایتالیا را زمینه ساز افزایش تعامل و همکاری بین دو طرف خواند و گفت: امید است در آینده ایی نزدیک شاهد حصول نتایج مثبت این نشست ها باشیم .
در ادامه این ارتباط ویدئویی، دبیر کل اتحادیه ملی شیلات ایتالیا با اشاره به همکاری و تلاش های خوب شیلات هرمزگان در توسعه فعالیت های شیلاتی این استان و استقبال کشور ایتالیا از این مهم گفت: اتحادیه ملی شیلات ایتالیا با پوشش بالغ بر۱۰۰ شرکت به عنوان بزرگترین تشکل شیلاتی این کشور مطرح است .
جوزپه پالما با اشاره به برخورداری از هشت هزار کیلومتر نوار ساحلی در این کشور تصریح کرد: تولیدات آبزی پروری و صیادی ایتالیا پاسخگوی نیاز مردم این کشور نبوده و از محصولات شیلاتی استان هرمزگان در صورت تحقق شرایط مناسب صادرات و واردات استقبال خواهد کرد .
زمینه سازی همکاری های تحقیقاتی،آموزشی و انتقال فن آوری شیلاتی بین ایتالیا و استان هرمزگان
وی ضمن استقبال از زمینه سازی همکاری های تحقیقاتی،آموزشی و انتقال فن آوری شیلاتی بین ایتالیا و استان هرمزگان افزود : در زمینه های تحقیقاتی و علمی نیز اتحادیه ملی شیلات ایتالیا آمادگی زمینه ساز شدن انتقال یا پذیرش دانش از دانشگاه ها و مراکز علمی کشور ایتالیا و متقابلا هرمزگان را باتوجه به پیشرفت های شیلاتی استان هرمزگان دارد .
پالما عنوان کرد : دولت های دو کشور میتوانند با ایجاد جذابیت های اقتصادی و سرمایه گذاری برای بخش خصوصی در راستای ورود به عرصه های شیلاتی و بازار آبزیان کشور ایتالیا، زمینه ساز توسعه این فعالیت ها و صادرات به کشور ایتالیا باشند .
دبیرکل اتحادیه ملی شیلات ایتالیا همچنین با اشاره به سرانه مصرف بالغ بر ۲۸ کیلو گرمی آبزیان در کشور ایتالیا اظهار کرد: به همین دلیل این کشور می تواند خواهان واردات محصولات شیلاتی و آبزیان استان هرمزگان به ایتالیا باشد .
در ادامه رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان ضمن تشکر از تلاش های شیلات هرمزگان در توسعه و ارتقای فعالیت های اتحادیه ها و تشکل های شیلاتی گفت:خوشبختانه اقدامات خوبی از سوی شیلات هرمزگان در راستای توسعه تولید و صادرات آبزیان صورت گرفته است که حصول نتایج آن زمان بر است اما نتایج خوبی را به همراه خواهد داشت .
کشور ایتالیا بازار خوبی برای محصولات شیلاتی هرمزگان
مهرداد بازرگان با تاکید برکیفیت محصولات آبزیان استان هرمزگان به ویژه میگوی پرورشی استان و نیمه ارگانیک بودن آن گفت: با مناسب شدن بستر ارتباطات بین تشکل های شیلاتی دو کشور بدون شک کشور ایتالیا بازار خوبی برای محصولات شیلاتی هرمزگان خواهد بود .
وی بیان داشت : تولید محور اصلی پیشرفت و توسعه است و افزایش تولید، باعث افزایش اشتغال و درآمد ملی و افزایش صادرات و واردات است از این رو با توجه به اهمیت زیاد صادرات، دولت ها باید بستری مناسب برای اجرای این مهم فراهم کنند .
بازرگان در ادامه ، افزایش صادرات را در هرمزگان منوط به معافیت های مالیاتی، اعطای تسهیلات، رفع مشکلات مربوط به گمرک و سیاست های حمایتی دولت از صادرکنندگان و سرمایه گذاران و همچنین کاهش تعرفه های واردات کشور های مقصد صادرات محصولات شیلاتی هرمزگان از جمله ایتالیا عنوان کرد .
گفتنی است با توافق شیلات هرمزگان و اتحادیه های شیلاتی کشور های دو طرف و همچنین تلاش های وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران مقرر شد این نشست ها و ارتباطات به صورت مستمر تا حصول نتایج رضایت بخش و عملی شده مصوبات نشست ادامه یابند.