تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024
8

بریکس ائتلافی نوظهور و قدرتی بازدارنده

  • کد خبر : 47313
  • 19 دی 1402 - 15:01
بریکس ائتلافی نوظهور و قدرتی بازدارنده

به گزارش هرمزگان امروز،

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: عضویت ایران در گروه بریکس علاوه بر افزایش قدرت چانه‌زنی در عرصه بین‌المللی در ابعاد مختلف و بهره‌مندی از ظرفیت‌ها موجود، می‌تواند گامی در جهت شکست تحریم‌های ظالمانه قدرت‌های سلطه ارزیابی کرد.

محمد آشوری تازیانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در رابطه با مزایای عضویت ایران در گروه بریکس، گفت: بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و سپری شدن دوران جنگ سرد و افول نظام دوقطبی، آمریکا به دنبال شکل دادن به هندسه جهان بر مبنای نظمی جدید با رویکرد یک جانبه گرایی و استقرار نظام تک قطبی به رهبری خود برآمد و هرگونه اقدام را بر مبنای آن باز تعریف کرده بود. این نوع سلطه‌گری با واکنش‌های جدی در جهان معاصر مواجه شد و به شکل‌گیری ائتلاف‌های منطقه‌ای و بین المللی گوناگونی انجامید که گاهی در جهت متقابل با نظام تک قطبی که آمریکا سکاندار آن بود، ایجاد شد.

نماینده مردم  بندرعباس،قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس عنوان کرد: یکی از این ائتلاف‌های بین‌المللی که تاسیس آن با پیوستن کشورهای نوظهور اقتصادی مانند چین، روسیه، هند و برزیل آغاز شد و با پیوستن آفریقای جنوبی به آن متولد شد، بریکس بود.

وی افزود: در واقع بریکس یک ائتلاف سیاسی اقتصادی است که سعی در برهم زدن یک جانبه‌گرایی و نظم تک قطبی غرب دارد و با شکل دادن به یک چهارچوب حقوقی یک نهاد اقتصادی نیرومند خارج از گروه ۷ تشکیل داد. ظهور این ائتلاف اقتصادی با پیوستن آفریقای جنوبی به چهار قدرت نوظهور اقتصادی که ۳۱ درصد تولید ناخالص داخلی جهان یک چهارم مساحت خشکی زمین و حدود ۴۰ درصد جمعیت جهان را به خود اختصاص داده، گام اساسی در جهت بازدارندگی با رویکرد چند جانبه‌گرایی است.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس تاکید کرد: در ادامه راه، دعوت از کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، آرژانتین، مصر، اتیوپی و جمهوری اسلامی ایران برای پیوستن در بریکس در اجلاس پانزدهم سران بریکس در تاریخ ۲ شهریور ۱۴۰۲ اقدام مهمی در جهت ارتقای این ائتلاف به شمار می‌آید.

آشوری تازیانی خاطرشان کرد: عضویت جمهوری اسلامی ایران در ائتلاف‌هایی نظیر بریکس، به عنوان کشوری مهم در غرب آسیا که بازیگری قدرتمند محسوب می‌گردد و می‌تواند از ظرفیت‌های این ائتلاف در جهت تامین منافع امنیت ملی و اقتصادی کشورها بهره‌مند گردد و در رفع چالش‌های روزافزون جهانی که توسعه بین المللی و منطقه‌ای را به مخاطره انداخته است مشارکت کنند، مهم ارزیابی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: گروه بریکس برای هم‌افزایی در عرصه مالی و اقتصادی و تسهیل این فعالیت‌ها بستری شفاف و سازمان یافته را مانند بانک توسعه نوین و نظام پرداخت مالی بریکس را مهیا کرده است تا کشورهای عضو بتوانند با مشارکت در آن و با استفاده از این ظرفیت‌ها به رشد و توسعه اقتصادی خود در صحنه جهانی بپردازند.

نماینده مردم  بندرعباس،قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس افزود: عضویت ایران در این گروه علاوه بر افزایش قدرت چانه‌زنی در عرصه بین‌المللی در ابعاد مختلف و بهره‌مندی از ظرفیت‌ها، می‌تواند گامی در جهت شکستن تحریم‌های ظالمانه قدرت‌های سلطه ارزیابی کرد. این گروه قصد دارد بر مبنای میثاق مشترک به بازسازی ساختار سیاسی، اقتصادی، مالی جهان به صورت منطقی بپردازد و بر اساس اصول چند جانبه‌گرایی و حقوق بین‌المللی نظمی جدید را سامان دهد.

این نماینده مردم در مجلس تاکید کرد: پر واضح است که افزایش سهم کشورهای عضو بریکس از اقتصاد جهانی نقش دیپلماسی آنها را در عرصه بین‌المللی ارتقا خواهد بخشید. هر چند رویکرد اعضا اقتصادی است و نه سیاسی اما ایران می‌تواند با بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها قدرت چانه زنی خود را در مقابل خواسته‌های ناعادلانه آمریکا افزایش دهد و تعامل با سایر کشورهای منطقه و همکاری اقتصادی با آنان به کاهش تنش منطقه‌ای منجر می‌شود.

آشوری تازیانی اضافه کرد: مجمع پارلمانی بریکس که با هدف تقویت همکاری‌های بین کشورهای عضو این گروه در زمینه مسائل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تشکیل شد و هیئت‌ پارلمانی ایران نیز به ریاست دکتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در همین راستا در مجمع پارلمانی بریکس در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی شرکت کرد این مجمع پارلمانی با موضوع بهره‌مندی از چند جانبه‌گرایی و دیپلماسی پارلمانی برای تعمیق بریکس و مشارکت آفریقا در تسریع اجرای توافقنامه تجارت آزاد آفریقا با رفع چالش‌های مهم منطقه‌ای و جهانی از طریق دیپلماسی پارلمانی برگزار شد.

نماینده مردم  بندرعباس،قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس عنوان کرد: هدف این نشست تقویت روابط پارلمانی و همکاری عمیق‌تر میان کشورهای عضو بریکس بود این مجمع نشست خود را با طرح اهداف ششگانه نظیر تقویت همکاری بریکس در آفریقا، تسریع در اجرای توافقنامه تجارت آزاد آفریقا، تقویت دیپلماسی پارلمانی، همسویی و هماهنگی سیاست‌ها، تصمیم گیری آگاهانه و تبادل فرهنگی و روابط مردم با مردم، آغاز کرد.

 عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس اضافه کرد: رئیس مجلس و هیئت همراه نیز با حضور فعال در مجمع و کمیسیون‌ها و مذاکرات دوجانبه با کشورهای عضو برنامه‌های خود را دنبال کرده و از دیپلماسی پارلمانی در راستای تامین منافع ملی کشور در این زمینه بهره برد./

پایان پیام

لینک کوتاه : https://www.hormozgantoday.ir/?p=47313

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.