به گزارش هرمزگان تودی سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری بندرعباس در اقدامی تحسین برانگیز اقدام به نصب بیلبوردهای تبلیغاتی در خصوص فرهنگ سازی چراغ عابر پیاده در بندرعباس نموده است.هرچند که برای اجرای این طرح نیازمند به همکاری مردم در بندرعباس می باشیم ولی نکته ی قابل توجه این فرهنگسازی ، اجرا نکردن زیرساخت های اصولی برای انجام این طرح می باشد.
بیشتر این چراغ های عابر پیاده در مکان های غیراستانداردی قرار داده شده که هنوز زیرساختی برای ایجاد آن در نظر گرفته نشده است.مثلا به عنوان مثال یک عابر پیاده برای گذشتن از عرض خیابان باید از جدول عبور کند و یا از بلوار مسیر خود را ادامه دهد.
معولا اینگونه تابلوها را در مکان هایی قرار می دهند که خط کشی عابر پیاده در آن به وضوح دیده شود ولی متاسفانه این تابلوها در نقاطی قرار داده شده که خط کشی عابر پیاده وجود ندارد و اگر هم دارد نیاز به رنگ آمیزی مجدد آن می باشد.
در کشورها و شهرهای توسعه یافته در معبرهایی مثل خطوط عابر پیاده از نوعی خمیر بجای رنگ استفاده میشود که قطر و ضخامت بیشتری دارند در نتیجه ماندگاری بیشتری دارند ولی این خود مشکلاتی دارد، از جمله جهت خشک شدن زمان بیشتری بایستی معبر بسته باشد که کمی مشکل است ولی نشدنی نیست و دیگر اینکه رنگ آمیزی ماشینی نیست و دستی میباشد.
نکته مهم اینجاست در اکثر موارد رنگ خط کشی از بین نمیرود بلکه کثیف و غیرقابل رویت میشود که با سشتشوی دوره ای این مشکل حل میشود.
راه حل عمده این است که در تمامی کشورهایی که خط کشی منظمی دارند ، یک پیمانکار نگهداری دارند به اینصورت که طی قراردادی مثلا ۳ ساله یا ۵ ساله نگهداری خط کشی خیابانها به یک شرکت داده میشود بصورتی که مثلا طبق قرارداد درصد روئیت از ۳۰٪ یا ۵۰٪ نبایستی کمتر شود در غیر اینصورت آن شرکت مشمول جریمه میشود.
منطقی است شرکت پیمانکار تعدادی نیرو دارد که خط کشی را از ابتدای شهر شروع به پررنگ کردن میکنند تا آخر شهر و مجددا بر میگردند ابتدای شهر و به همین ترتیب و همیشه خط کشی قابل روئیت و منظمی خواهیم داشت که صد البته هزینه آن از میخ هایی که نصب شده و لاستیک ها و زیر بندی خودرو ها را خراب میکند، بسیار کمتر میباشد.
درست است ظاهرا هزینه زیر بندی و لاستیک را مردم میپردازند نه شهرداری ولی اولا شهرداری از و برای مردم است.
می طلبد شهرداری بندرعباس در این زمینه تدابیر بهتری را برای اجرای ویژه تر و فرهنگسازی بهتر بیاندیشد که بهترین تدبیر استفاده از کارشناسان و دلسوزان در این عرصه می باشد.