حسین عباسنژاد ظهر امروز (سوم دیماه)، در نشستی با سفیر کنیا با اشاره به آمادگی همکاری تجاری در حوزههای ترانزیت بین ایران و کنیا هستیم، اظهار داشت: یک خط کشتیرانی هر ۲۰ روز یکبار وارد بندرعباس و پس از بارگیری انواع کالا از بندرعباس به مقصد موباسا و دارالسلام کنیا جابهجا میکند.
وی ادامه داد: در صورت ایجاد یک خط مشخص از سوی تجار کنیا، این آمادگی وجود دارد که این خط به شکل منظم بین بنادر استان هرمزگان و کنیا رفت و آمد داشته باشند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به عضویت سازمان بنادر ایران و کنیا در سازمان بینالمللی دریانوردی آیمو بیان کرد: در حوزه آموزشهای مشترک دریانوردی آماده انتقال تجربیات دریایی و بندری بین دو کشور هستیم.
ایران و کنیا شباهتهای فرهنگی با یکدیگر دارند/ محلهای در کنیا به نام «بندرعباس» وجود دارد
جاشوا ایگوتا گاتیمو، سفیر جمهوری کنیا در تهران نیز بازدید از بخشهای مختلف مجتمع بندری شهید رجایی به عنوان یکی از بنادر راهبردی منطقه، را یک تجربه به یادماندنی برای خود دانست.
وی با بیان اینکه ایران و کنیا در بخشهای فرهنگی نیز شباهتهایی به یکدیگر دارند که نشاندهنده تعاملات تاریخی است، اظهار کرد: بندر جزیره لامو در کنیا اشتراکات زیادی با بندر شهید رجایی دارد به طوری که در این جزیره محلهای به نام «بندر عباس» وجود دارد.
گاتیمو ادامه داد: به نظر میرسد در این شهر بندری ظرفیتهای بالقوهای برای تقویت همکاری اقتصادی و دریایی در آینده وجود دارد که میتواند شرایط را برای توسعه اقتصادی فعلی نیز فراهم کند.
سفیر کنیا با اشاره به به دسترسی این کشور به بازارهای اروپایی و ضرورت افزایش تولید بین ایران و تجار کنیا بیان کرد: با توجه به تعاملات سازنده بین سفارت دو کشور فرصتهای مناسبی برای تبادل تجربیات برای ساحلنشینان و ساکنان شهرهای ساحلی از جمله مردم مومباسو خواهد بود.
گاتیمو ضمن دعوت از مسوولان سازمان بنادر و دریانوردی برای حضور در کنیا و آشنایی با مزیتها و فرصتهای سرمایهگذاری این کشور خاطرنشان کرد: کنیا فرصتهای تجاری زیادی برای رونق و تقویت تجارت دریایی با استان هرمزگان دارد.
سفیر جمهوری کنیا در تهران در راس یک هیات اقتصادی از بخشهای مختلفی از جمله ساختمان مرجع دریایی، ترمینالهای کانتینری، بندر نفتی خلیج فارس و محوطههای بندری منطقه اقتصادی بندر شهید رجایی بازدید کرد.
به گزارش ایسنا؛ روابط سیاسی ایران و کنیا از سال ۱۳۵۰ میلادی و روابط فرهنگی از سال ۱۳۷۱ آغاز شده است.
انتهای پیام