تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
6

پایان عملیات تصویربرداری زیرآبی با دستگاه سونار در بندرگاه خمیر

  • کد خبر : 27559
  • 03 بهمن 1401 - 12:02
پایان عملیات تصویربرداری زیرآبی با دستگاه سونار در بندرگاه خمیر

معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت : در راستای تامین ایمنی دریانوردی در بندرگاه خمیر، عملیات سایداسکن سونار بستر دریا (تصویربرداری زیرآبی) با موفقیت به پایان رسید.

به گزارش هرمزگان امروز به نقل از صبح دریانیوز ، اسماعیل مکی‌زاده اظهارداشت : به منظور اطمینان از ایمن بودن مسیر دسترسی دریایی به بندرگاه جدید بندرخمیر و افزایش دقت در انتخاب موقعیت استقرار علائم کمک ناوبری، عملیات سایداسکن سونار بستر دریا انجام شد. 

وی ادامه داد: این عملیات به مدت سه روز به همت واحد فنی و نگهداری اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان و با نظارت مقیم واحد دریایی این اداره کل انجام گرفت. معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، انجام هیدرو گرافی کانال مجاور بندرگاه و احصا اطلاعات هیدروگرافی مسیرهای جنوب غربی از خمیر تا منتهی الیه جنوب غربی جزیره قشم و مسیر شرقی از خمیر تا بندر پل با هدف جانمایی مسیر تردد را از دیگر اقدامات تامین ایمنی دریانوردی در بندر خمیر عنوان کرد. 

مکی‌زاده به اقدامات در دستور کار نیز اشاره‌ای داشت و گفت : بر اساس برنامه‌ریزی تدوین شده بازگشایی مسیری به عرض ۳۰۰ متر و طول ۱۰ کیلومتر سایت اسکن صورت گرفته و همچنین پنج فروند بویه لترال در نیمه شرقی مسیر مستقر و شش دستگاه بیکن نیز در نیمه غربی تا روبروی بندرگاه کوبش می‌شود. 

وی افزود: عملیات سایداسکن سونار، فرآیندی است که طی آن تصویر محدوده عریض تعریف شده‌ای از بستر دریا، زیرخط سیر شناور حامل سامانه مربوطه و با استفاده از فن‌آوری امواج قابل مشاهده روی صفحه مانیتور بوده و ابعاد، موقعیت موانع و عوارض زیرسطحی قابل رویت است. 

گفتنی است ، تصویربرداری سوناری، روش تصویربرداری است که در آن آشکارسازی و مکان‌یابی هدف با استفاده از سونار فعال و امواج صوتی انجام می‌شود. روش‌های اساسی و مدرن تصویربرداری سوناری در زیر آب شامل سونارهای با شکل‌دهی پرتو چندگانه سونارهای اسکن جانبی، سونارهای روزنـه مصنوعی، لنزهای صوتی و هولوگرافی صوتی می‌باشد. 

مهم‌ترین و کاربردی‌ترین دستاورد عملیات آبنگاری(هیدروگرافی) نیز در جهت حفظ ایمنی تردد شناورها در مناطق دریایی، تهیه نقشه های دریایی است. بندرگاه خمیر به‌عنوان یک طرح مهم و راهبردی با هدف تسهیل تجارت، صادرات و واردات و رونق بخشی به اشتغال مردم بومی دارای چهار پست اسکله به صورت شمع، عرشه و مسیر دسترسی به طول ۷۴۴ متر از ساحل تا اسکله‌ها است که دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.hormozgantoday.ir/?p=27559

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.