به گزارش هرمزگان امروز رییس کل دادگستری استان هرمزگان در جریان این مراسم، ضمن تشکر از پیگیریهای معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان جهت راه اندازی این کانون اظهارداشت: با تلاشهای صورت گرفته و در پی برگزاری چندین دوره آموزشی طی یک سال اخیر، این امر محقق گردید و در آینده شاهد مزایای کانون داوران دادگستری برای مردم شریف استان هرمزگان خواهیم بود.
علی صالحی با بیان اینکه داوری امری الهی و در تبعیت از سیره نبی مکرم اسلام (ص) و ائمه اطهار «علیهم السلام» است خاطرنشان کرد: داوری پیشینه تاریخی دارد به طوری که امروزه مبانی داوری از سوی جوامع و فرهنگهای مختلف پذیرفته شده است.
وی ضمن تأکید بر لزوم رعایت اصول اخلاقی توسط هیأت مدیره و اعضای کانون داوران افزود: پایبندی به منشور اخلاقی و رعایت آیین نامهها موجب ایجاد حس اعتماد در سطح جامعه میشود.
عالیترین مقام قضایی استان هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود، ترویج صلح و سازش و کاهش ورودی پروندهها به شعب دادگاه و محاکم دادگستری را از دیگر اهداف راه اندازی کانون موسسات داوری برشمرد.
وی یادآور شد: ازدیاد ورودی پروندهها فشار مضاعفی به همکاران قضایی وارد میکند و بهرهگیری از ظرفیتهای داوری میتواند در ایجاد بهداشت قضایی مؤثر واقع گردد، به نحوی که دستگاه قضایی بتواند با اولویت بندی پرونده ها، به امور مهم تری رسیدگی نماید.
وی تصریح کرد: نهاد داوری نهادی مستقل است و این سازمان مردم نهاد، نقش ویژهای در حل و فصل اختلافات خواهد داشت و با توجه به این که داور با توافق طرفین انتخاب میشود، آرای صادره کمتر مورد اعتراض قرار میگیرد.
رییس کل دادگستری استان هرمزگان در ادامه ابراز امیدواری کرد، تقویت نهاد داوری به افزایش سطح آگاهی عمومی کمک کند و مردم و مراجعین دستگاه قضایی پس از آشنایی با مزایای داوری به ویژه در دعاوی قراردادها و تفاهمنامهها به این کانون مراجعه نمایند.
وی همچنین بر لزوم رعایت حقوق قانونی و شرعی مردم، دقت در ارجاع دعاوی، آموزش مداوم اعضای کانون داوران و استفاده از معیار تخصص و تجربه در این موسسات تأکید کرد.