به گزارش صبح دریا نیوز، این تفاهمنامه که بین شرکت آب و فاضلاب هرمزگان و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منعقد شد، بر انجام مطالعات جامع طرح ساماندهی با هدف ایجاد سازوکار معیشتی پایدار و با در نظر گرفتن پیامدهای تغییرات آب و هوایی متمرکز است.
عبدالحمید حمزهپور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان، در تشریح جزئیات این تفاهمنامه اظهار داشت: «در اجرای این تفاهمنامه، مطالعات جامعی با هدف ایجاد سازوکار معیشتی پایدار و با توجه به پیامدهای تغییرات آب و هوایی انجام خواهد شد.»
وی افزود: هدف از این مطالعات، تعریف اقدامات و مداخلات ضروری در سه حوزه کالبدی، زیستبومی و اجتماعی-اقتصادی در سکونتگاههاست تا با تقویت مولفههای پایداری، از توسعه متوازن و پایدار این مناطق حمایت شود. این اقدامات با توجه به اثرات تغییرات اقلیمی و سایر عوامل مؤثر، بر سه بخش آب، انرژی و معیشت متمرکز خواهد بود.
حمزهپور همچنین اشاره کرد: این مطالعات با رویکرد تکمیل مطالعات طرح هادی روستایی در مناطق مورد نظر و با تمرکز بر اثرات تغییرات اقلیمی بر سکونتگاهها و زمینههای مدیریت آب و انرژی، به عنوان بخشی از پروژه “پشتیبانی اضطراری از بازسازی پس از زلزله در استان هرمزگان” تهیه میشود.
در ادامه این نشست، تفاهمنامهای دیگر با حضور نماینده دفتر اسکان بشر سازمان ملل متحد و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان به امضا رسید که بر اساس آن، احداث یک مخزن ۵۰۰ مترمکعبی با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال در منطقه سایهخوش برنامهریزی شده است.
حمزهپور در این مراسم گفت: پس از وقوع زلزله سال ۱۴۰۱ در سایهخوش و در راستای اهداف دفتر اسکان بشر سازمان ملل متحد، تصمیم به تخصیص اعتبار برای احداث این مخزن گرفته شد. بر این اساس، یک مخزن ۵۰۰ مترمکعبی در این منطقه احداث خواهد شد.
وی همچنین افزود: تشریفات مناقصه این پروژه به پایان رسیده و به زودی عملیات احداث آن آغاز میشود. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در پایان از همکاری دستاندرکاران دفتر اسکان بشر سازمان ملل متحد در ایران قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود که این مخزن تا سال آینده به بهرهبرداری برسد.
غزال راهب رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز در این نشست، از نگاه شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان برای رفع مشکلات پیشرو این استان در مواجهه با پیامدهای تغییر آب و هوایی با رویکرد توسعه پایدار همچنین حمایتهای دفتر اسکان بشر ملل متحد (UNHABITAT) در ایران، تشکر و قدر دانی کرد.
راهب با اشاره به مرجعیت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در خصوص پژوهش، نوآوری و تحقیقات کاربردی در حوزههای حملونقل، راه، ساختمان، مسکن، معماری، شهرسازی و ابنیه فنی همچنین تأکید وزیر راه و شهرسازی در خصوص بهرهمندی مضاعف از فناوریهای نوین و خدمات شرکتهای دانشبنیان در حوزههای مذکور و در انجام پروژههای مختلف و متنوع این وزارتخانه، ابراز امیدواری کرد: تا با انعقاد قرارداد اخیر، بستر لازم برای استفاده از ظرفیتهای ارزندهی علمی پژوهشی موجود در استان هرمزگان در کنار بهرهمندی از ظرفیتهای ملی جامعه فنی و دانشگاهی کشور، بیشاز پیش، فراهم شود.
در ادامه، کلانتری سرپرست دفتر اسکان بشر ملل متحد (UNHABITAT) در ایران نیز با ابراز خرسندی از اقدام پژوهشی اخیر در قالب عقد قرارداد تحقیقاتی فیمابینطرفین، اقدامات ارزندهی علمی، پژوهشی و آموزش در کشور توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را همواره واجد ارزش دانست و ابراز امیدواری نمود تا با انجام بهینه این قرارداد اقدام مؤثری در جهت ساماندهی معیشت و آسیبشناسی مشکلات معیشتی و اقلیمی مردم شریف استان هرمزگان باتوجهبه مقوله مهم توسعه پایدار و متوازن، برداشته شود.
کلانتری از همکاری و حمایت وزارت نیرو بهویژه شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان قدردانی کرد و خواستار تداوم مستمر این نوع نگاه در جهت پیادهسازی و تثبیت توسعه پایدار زیرساختهای حیاتی، سکونتگاههای شهری و عمران روستایی در ایران، خاصه استان هرمزگان شد.
پایان خبر/
امضای تفاهم نامه همکاری با هدف مدیریت آب و انرژی و ایجاد ساز و کار معیشتی
لینک کوتاه : https://www.hormozgantoday.ir/?p=65010