تاریخ : دوشنبه, ۲۸ آبان , ۱۴۰۳ Monday, 18 November , 2024
13

با کلبه نان توموشی ، نان هرمزگان کشوری شد

  • کد خبر : 45081
  • 14 آذر 1402 - 21:19
با کلبه نان توموشی ، نان هرمزگان کشوری شد

صدیقه موسایی متولد ۱۳۵۶ از بندرعباس  ۲ پسر بیست و هشت و بیست و چهارساله دارد پس از ۱۶  سال حرفه آرایشگری را به دلیل مشکلات جسمی رها کرد .

به گزارش صبح دریا نیوز ، موسایی با بیان اینکه خانواده ام با کار کردنم مخالف بودند ، افزود : سال گذشته بلال تنوری را که توسط دستگاه طبخ می شد  را برای اولین بار در ساحل بندرعباس عرضه کردم .

وی ، ادامه داد : ۲ نیروی کار افغان برای دستگاه بلال تنوری و چند نیروی دیگر برای کار نان توموشی ( نان سنتی  هرمزگان ) استخدام کردم .

موسایی ، با بیان اینکه  پس از مدت کوتاهی نیروی کاری که کار طبخ نان را برعهده داشتند با فوت و فن کار آشنا شدند استعفا دادند و برای خود کار کردند ، عنوان کرد : پس از این اتفاقات و گرفتن نیروی کار جدید و دوباره استعفا دادند آنها برای راه اندازی تجارت خودشان تلاش کردم خودم این حرفه را بیاموزم .

این زن شاغل ، توضیح داد : به دلیل درد گردن و دیسک کمر آرایشگری را کنار گذاشتم و در ۸  سال آتی در کارگاه دوخت شلوار بندری مشغول به کار شدم و حدود یکسالی است که کار بلال تنوری و نان توموشی را انجام می دهم .

موسایی ، خاطر نشان کرد  : روزی که کارم را کنار چای کرک احمد آغاز کردم این اطراف شلوغ نبود و هیچ کسی دستگاه بلال تنوری نداشت به دلیل اینکه جایی برای نگهداری دستگاه نداشتم آن را در خانه یک افغان می گذاشتم که پس از فوت پدر خانواده  از پسرش خواستم برای کمک به امرار معاش خانواده شان با من کار کند پس از گذشت ۲ هفته همکارم استعفا داد و برای خودش یک دستگاه بلال تنوری خریداری کرد و کم کم تعداد دستگاه ها به ۱۲ رسید و اشتغالزایی خوبی ایجاد شد .

این زن خلاق  بیان داشت : به دلیل استعفا نیروی کارم و همچنین زیاد شدن دستگاه بلال تنوری به فکر خلاقیت جدید افتادم و کلبه نان توموشی را در پراید وانت خود احداث کردم؛ در سفرهای تفریحی که به  تهران ، کرج ، رشت و انزلی  داشتم درکنارش به عرضه نان پرداختم و به دلیل مزه شوری نان که با سوراغ و مهیاوه بود استقبال زیادی شد .

گفتنی است ، طرز تهیه نان توموشی به استان هرمزگان تعلق داشته و یکی از نان‌های پراستفاده در جزیزه قشم است. این نان مقوی و خوشمزه معمولاً با سوراغ و مهیاوه خورده می‌شود که از غذا‌های سنتی هرمزگان محسوب می‌شوند. البته این نان در استان هرمزگان با نام‌های متفاوتی مانند لیتک، تمشی، نون تاوَه و نیز معروف است.

شما می‌توانید از این نان در وعده‌های مختلف غذایی به ویژه صبحانه استفاده کنید و از عطر و طعم آن در کنار خانواده و دوستان لذت ببرید. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه این نان خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله آموزش دهیم.

خبرنگار : جمیله دبیری نیا

پایان خبر /

لینک کوتاه : https://www.hormozgantoday.ir/?p=45081

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.