صفدر نیازی شهرکی شب گذشته (۴ بهمن ماه) در حاشیه گردهمایی سراسری مدیران آب و خاک کشور در بندرعباس افزود: از مجموع ۸ و نیم میلیون هکتار زمینهای آبی کشور، دو میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار (حدود ۳۵ درصد) را آبیاری نوین تشکیل میدهد.
وی بیان کرد: ۷۰ درصد زمینهای آبی استان هرمزگان را آبیاری نوین تشکیل میدهد که این عدد دو برابر میانگین کشوری است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: ۴ سد در هرمزگان بخشی از نیازهای کشاورزی هرمزگان را تامین میکنند و طرحهای خوبی نیز در این حوزه تعریف شده است.
نیازی شهرکی عنوان کرد: تامین امنیت غذایی اصلیترین وظیفه وزارت جهاد کشاورزی است و خاک و آب نیز از اصلیترین بسترها و منابع تولیدی به شمار میرود.
وی محدودیت منابع آب را بزرگترین چالش کشور دانست و عنوان کرد: کم شدن بارشها و تبدیل آن از برف به باران، پراکنده شدن آن و در نتیجه تغییر اقلیم باعث شده است منابع آبی کشور به شدت کاهش یابد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: وجود ۴۵۰ هزار چاه در کشور نیز باعث محدودتر شدن منابع آبی شده است و اکنون به موضوع بهره وری آب بیشتر توجه میشود.
نیازی شهرکی با اشاره به اینکه اصلیترین وظیفه ما افزایش بهره وری آبیاری و تولید است، افزود: ۱۶ مزرعه در کشور به صورت پایلوت تحت آبیاری هوشمند قرار گرفته است که یکی از این مزارع در هرمزگان در نظر گرفته شده است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: طرح ملی آبیاری سطحی نیز در دستور کار قرار دارد و با کمک شرکتهای دانش بنیان به دنبال کاهش مصرف برق پمپها هستیم.
نیازی شهرکی خاطرنشان کرد: در تلاشیم در کنار مجموعه اجرایی کشور با کمک دو مؤسسه علمی آب و خاک و فنی و مهندسی کشور و همچنین با کمک دانشگاهها بهره وری آب را افزایش دهیم.
انتهای پیام