به گزارش هرمزگان امروز، فریدون همتی استاندار هرمزگان در شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه آب کشاورزی استان اظهار کرد: برای کشاورزی در ۵۰۰ هکتار دیگر از اراضی دشت میناب با اولویت کشت گلخانه ای، دو میلیون متر مکعب آب اختصاص یافت.
وی همچنین افزود: برای کشت دوم در هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی دشت میناب، پنج میلیون مترمکعب آب تخصیص داده شد.
همتی افزود: در پی سفر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به هرمزگان، مدیران استان نیز در این کمیسیون حاضر خواهند شد که در این راستا جمع بندی مطالب و تجزیه و تحلیل به صورت دقیق صورت میگیرد تا اولویتها در این کمیسیون مطرح و مصوباتی برای تسریع در حل مسائل حوزه کشاورزی استان داشته باشیم.
استاندار هرمزگان بر ضرورت تقویت ارتباط دستگاههای اجرایی مختلف استان با شرکت های دانش بنیان و دانشگاهها تاکید کرد و بیان داشت: تمامی دستگاههای اجرایی استان به ویژه دستگاه های توسعهای همچون جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و آب منطقهای باید از ظرفیت و توانمندی شرکتهای دانش بنیان و دانشگاه ها در استان استفاده کنند.
استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: ارتباط بین دستگاههای اجرایی و شرکت های دانش بنیان و دانشگاهها باید دوطرفه باشد و علاوه بر اینکه همه مدیران در حوزه کاری خود باید این ارتباط را تقویت کنند، روسای دانشگاه ها و دانشکده ها و مدیران شرکتهای دانش بنیان و همچنین پارک علم و فناوری نیز باید توانمندی و ظرفیت خود را به آنها معرفی کنند تا این ظرفیت در راستای ارتقاء بهرهوری و افزایش کیفیت و کمیت فعالیتهای مختلف در استان به کار گرفته شود.
همتی همچنین در این نشست با اشاره به عملکرد بخش کشاورزی هرمزگان اظهار داشت: تولیدات بخش کشاورزی در هرمزگان به ۳/۳ میلیون تن، سیستم های آبیاری نوین به ۱۱۸ هزار هکتار و گلخانه ها به ۷۲۰ هکتار افزایش یافته است.
وی در ادامه از فرآوری محصولات کشاورزی و توسعه صنایع تبدیلی به ۱۱۰۰ تن جذب ماده خام، افزایش تولیدات مزارع پرورش میگو به ۳۲۰۰۰ تن و تولید ۵۹۰۰ تن پرورش ماهی در دریا خبر داد و افزود: تعداد صندوق های خرد زنان روستایی در هرمزگان به ۲۶۰ صندوق رسیده است.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه شش سد جدید در هرمزگان در حال مطالعه است که در صورت تامین ۲۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار طی دو سال قابل بهره برداری است، تصریح کرد: تاکنون ۱۸۷۰۰ کیلومتر عملیات انتقال آب کشاورزی با لوله در سطح استان انجام شده است و برنامه ریزی جهت اجرای ۷۵۰ کیلومتر عملیات انتقال آب با لوله انجام شده و به منظور ذخیره آب و مدیریت صحیح، هزار باب استخر دخیره آب در استان اجرا شده و برنامه ریزی جهت اجرای ۱۰۴۰ باب استخر ذخیره آب انجام شده است.
این مسوول بیان داشت: ۱۴۵ واحد صنایع تبدیلی کشاورزی در هرمزگان به بهره برداری رسیده و ۴۴ واحد هم تا پایان سال ۹۹ به بهره برداری می رسد و ۱۴۰ واحد صنایع تبدیلی با سرمایه گذاری شش هزار میلیارد ریالی در دست اجراست.
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان نیز در این نشست بر لزوم ایجاد ردیف اعتباری مستقل در جداول پیوست قانون بودجه با هدف اصلاح ونوسازی باغات، سهم بری از ردیف اعتباری مهار ابهای مرزی به منظور جلوگیری رواناب های شیرین به دریا و استفاده در بخش کشاورزی ، ایجاد ردیف اعتباری برای سایتهای پرورش میگو ، اعطای مجوز و تسهیل در ورود ماهی مولد ، پرداخت یارانه جهت اعطای تسهیلات ارزان قیمت در اجرای طرح پرورش ماهی در دریا و میگو ، شمول اراضی ملی و دولتی واگذاری به طرح های گلخانه در ماده ۴۵ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقا نظام مالی تاکید کرد.
علی باقرزاده همائی همچنین جهت رفع مشکل ملی بودن در اراضی کشاورزی بهره برداران؛ احیا ماده ۳۴ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع دولت و کمیسیون ماده ۵۶ در اداره منابع طبیعی را خواستار شد.
به گفته وی، ردیف اعتباری ملی توسعه منابع آب و انتقال اب با لوله حذف شده که پیشنهاد می شود ردیف اعتباری ملی تحت عنوان تامین و انتقال اب با لوله در قانون بودجه سنواتی احیا شود.