به گزارش هرمزگان امروز به نقل از صبح دریانیوز، مهدی دوستی با بیان اینکه ایجاد ارزش افزوده با ورود فناوریهای نو و اقدامات دانشبنیان میسر خواهدشد، افزود : ما در قبال آیندگان خود نیز مسئول بوده و باید برنامهای را ایجاد کنیم که نسلهای بعدی نیز از ثروتهای کشور بهرهمند شوند.
دوستی ،اذعان داشت: تمام توان خود را برای دانشبنیان کردن و فناورانه کردن حوزههای مختلف کشور به کار بگیریم و در این حوزه بیش از پیش تمرکز داشته باشیم.
وی با بیان اینکه رسالت هر نسل این است که کشوری آبادتر را تحویل نسل بعدی دهد، مطرح کرد : به کارگیری از دانش تنها محدود به تولید نیست بلکه در تغییر مدلهای مالی و ایجاد تحول در روشهای نوین مدیریتی نیز میتواند بسیار کارساز باشد.
استاندار هرمزگان، اضافه کرد: بسیاری از مدلهای مالی و مدیریتی در دنیا روند تغییر را آغاز کردهاند و امروز ما با کمپانیهای بزرگی مواجه هستیم که به جای تمرکز بر تولید، بر روی ارائه خدمات کار میکنند.
دوستی ، با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر حل مسائل کشور با روشهای مسئله محورانه و توجه به حلقههای میانی، تصریحکرد: بزرگترین راهبرد برای فقرزدایی، توام کردن آن با رشد اقتصادی است و این مهم نیز با انسانهایِ به کم قانع محقق نخواهد شد بلکه به تعبیر رهبر انقلاب انسانهایی باید در این مسیر ورود پیدا کنند که هدف و قله را ببینند و به سمت وسوی آن حرکت کنند.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، با تاکید بر لزوم توسعه صنعت پرورش میگو و تمرکز طرح محور امید بر آن، بیان داشت : پایهای ترین مسئله توسعه میگو درهرمزگان، برق رسانی است بر همین مبنا در سفر رئیس جمهور به استان یکهزار میلیارد تومان مصوبه برای این مهم اخذ شد که تاکنون نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان از آن تخصیص پیدا کرده است.
دوستی ، ادامه داد: یکی از مشکلات موجود در جامعه این است که باوجود تمام تلاشهایی که در حوزهی ورود فناوری به کشور شده، مردم تاثیر آن را مشاهده نمیکنند؛ به عنوان مثال یکی از رشدهای مشهود در حوزه فناوری این بود که کشوری در جنگ با محور عربی، غربی و شوروی محدودیت تامین سلاح و فشنگ داشت امروز به جایی رسیده که مقامات ناتو از صدور فناوری تولید پهپادهای ایرانی به روسیه ابراز نگرانی میکنند بنابراین بیانصافی است که این حد از رشد را نبینیم.
استاندار هرمزگان یادآورشد: مجموع هیدروکربنهایهای ایران، به حدود ۳۵۰ هزار بشکه میرسد که اگر هر بشکه را به ۶۰ دلار قیمتگذاری کنیم به ارزشی حدود ۲۱ هزار میلیارد دلار دست پیدا خواهیم کرد، این در حالی است که تولید ناخالص ملی یکسال یکی از کشورهای برجسته اقتصادی بیش از ۲۳هزار میلیارد دلار است، بدین معنا که داراییهای نفتی ما کمتر از تولید ناخالص داخلی یک کشور است و ناگزیر هستیم که با برنامههای ویژهای درآمدهای خود را افزایش دهیم.
هرمزگان پایلوت طرح محور امید است
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هرمزگان نیز در این مراسم، گفت : طرح «محور امید» برای نخستین بار و به صورت پایلوت در استان هرمزگان با حمایت بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حال اجراست.
منوچهر دانشمند، افزود : با سرمایه گذاری در حوزه آبزی پروری و هوشمندسازی استخرهای پرورش میگو، درآمد حوزه آبزی پروری استان سه برابر میشود.
دانشمند ، عنوان کرد: استفاده از فناوری جدید در حوزه آبزی پروری هدف اصلی این همایش است و نزدیک به ۸ماه در استان هرمزگان روی این موضوع، مطالعه صورت گرفته است.
وی ، مطرح کرد : امروز در همایش ملی محور امید، سرمایه گذاران حوزه آبزی پروری دعوت شده اند و با اجرای برنامههای این همایش، درآمد استان در حوزه آبزی پروری سه برابر میشود.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) هرمزگان ، اظهار داشت: برای استفاده از تواناییهای پارک علم و فناوری در این حوزه نیز یک تفاهم نامه با پارک علم و فناوری استان امضاء شد.
هدف محور امید افزایش بهره وری در مناطق کم برخوردار است
دبیر طرح ملی محور امید نیز گفت: این طرح با هدف افزایش بهره وری و اشتغال در مناطق کم برخوردار اجرا میشود و برای این منظور مطالعات مختلفی در زمینه فناوری و نیازشناسی صنعت صورت گرفته است.
محمدامیر زمانی افزود: براساس نیازشناسی صورت گرفته، یک دفترچه و سند ملی در حوزه نیازهای فناورانه صنعت میگو تدوین شده که بر این اساس یک برنامه اجرایی کلان تا ۵سال آینده پیش بینی شده است.
زمانی ، عنوان کرد: همایش ملی محور امید با هدف ارائه ادبیات موضوعی و همچنین آشنایی با فناوران و نوآوران حوزه صنعت میگو و کشاورزی برگزار شد و از ۳۰ طرح ارسال شده به دبیرخانه این همایش، ۷ طرح آن در شورای مدیریت همایش تصویب شده است.
وی ، خاطر نشان کرد: این طرح بصورت پایلوت و برای نخستین بار در هرمزگان اجرا شده است و در تلاشیم دبیرخانه طرح را در دیگر استانها نیز فعال کنیم.
به گفته دبیر طرح ملی محور امید، ۲۰ طرح هم در حال بررسی فنی و کارشناسی است.
گفتنی است ، در این همایش دفترچه خلاصه طرحهای دبیرخانه طرح ملی محور امید در حوزه صنعت میگو رونمایی شد.
این دفترچه شامل ۲۱ طرح است که طرح نخست آن شامل یک برنامه کلان است که بر اساس آن تا ۵سال آینده با هزینه کرد ۳۸ هزار میلیارد تومان در حوزه هوشمندسازی فناورانه استخرهای پرورش میگوی هرمزگان، ۲۰۶ هزار میلیارد تومان به بهره وری و سود خالص این صنعت افزوده میشود.
خبرنگار : جمیله دبیری نیا
انتهای خبر/