به گزارش هرمزگان تودی هفته پیش و با مرگ یک زن باردار قشمی، موجی از اعتراضات مردمی قشم را فرا گرفت؛ در پی وقوع این حادثه و با پیگیریهای مستمر شبکه بهداشت، فرماندار، مسئولین و معتمدین قشم، کمیتههای متعددی به منظور بررسی علل وقوع این حادثه تشکیل شد؛ اما هنوز نتیجه قطعی این حادثه روشن نشده است.
مرگ مادران باردار از سوی سازمان بهداشت جهانی WHO به عنوان یکی از شاخصهای توسعه بررسی میشود و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز مرگ مادران باردار را به سرعت و با دقت به منظور افزایش ضریب ایمنی مادران پیگیری میکند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم در رابطه گفت: مرگ مادر باردار که از اهالی روستای لافت در قشم بوده، در اواخر تیرماه به یکی از موضوعات اصلی این اداره تبدیل شد و از همان ساعات اولیه، شواهد موجود به منظور بررسی دقیق جمعآوری شده است.
محمدرضا دولت آبادی بیان کرد پیگیریهای مکرر فرماندار، امامان جمعه و مردم با توجه به حساسیت موضوع در دستور کار قرار گرفت و نتایج از طریق سیستم اداری و حراست بررسی شد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان با برگزاری کمیته «مرگ مادر»، بررسی این اتفاق تلخ را در دستور کار قرار داده، افزود: تا به دست آمدن نتایج صحیح در خصوص چرایی بروز این اتفاق، در انتظار پاسخ روشن برای تنویر افکار عمومی خواهیم ماند.
رییس شبکه بهداشت قشم، مرگ مادر باردار را مرگ یک جامعه دانست و عنوان کرد: تلاش شبانه روزی برای بررسیهای دقیق و کارشناسانه به منظور کشف دلیل بروز این حادثه در حال انجام است و از مردم درخواست داریم تا زمان اعلام نتیجه قطعی صبور باشند.
وی مرگ مادر باردار قشمی را خدشهای بر تلاشهای شبانه روزی کارکنان بیمارستان و کادر درمانی قشم میداند و اظهار کرد: از مردم درخواست داریم از مسیرهای قانونی و با آرامش این موضوع را پیگیری کنند و ما نیز به عنوان مسئول پیگیر و پاسخگو مردم خواهیم بود.
فرماندار قشم نیز که خود هم به عنوان یک مادر و هم به عنوان مسئول، بر این جریان نظارت دارد گفت: ما در دورهای نیستیم که بابت زایمان، مادرانمان از بین بروند.
عزت کمال زاده ضمن ستایش واکنش سریع و به موقع شبکه بهداشت به بروز این حادثه، افزود: ما با همه مادران و زنان و مردم قشم در رابطه با این حادثه هم درد هستیم؛ ولی باید در انتظار بررسی دقیق این حادثه باشیم.
وی حل مسایل اجتماعی با های و هوی را غیرممکن میداند و گفت: پس از پیگیری و اعلام نتیجه، در صورت محرز شدن قصور از سوی پزشکان و یا کادر درمانی، با این افراد برخورد میشود.
اما بیمارستان پیامبر اعظم (ص) قشم که کمی بیش از یک سال از تاسیس آن میگذرد، حالا در انتظار پاسخ مراجع رسمی نظیر پزشکی قانون و دانشگاه علم پزشکی و وزارت بهداشت است.
رییس بیمارستان پیامبر اعظم (ص) قشم نیز گفت: مرگ خدیجه صفاری، زن باردار اهل روستای لافت شهرستان قشم، با دقت بررسی میشود و چنانچه قصوری در این رابطه اتفاق افتاده باشد، با آن برخورد خواهیم کرد.
میثم فتحی بیان کرد: کمیتههای مختلفی در شهرستان و استان تشکیل شده؛ اما باید در انتظار پاسخ نهایی ماند و نمیتوان چشم بسته نسبت به این موضوع با اهمیت قضاوت کرد.
وی با بیان اینکه باید هر گونه احتمال و علت را جویا شد، افزود: تا زمان روشن نشدن علت حتمی بروز این حادثه، باید صبور بود و ضمن همدردی با مردم صبور قشم و خانواده مرحومه، از همه تقاضا داریم در رابطه با مسائل حساس، صبوری پیش کنند.