به گزارش صبح دریانیوز، نائب رئیس انجمن علوم و فنون غلات و کارشناس وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در نشست تخصصی «آرد کامل و نان سالم» در بندرعباس، نسبت به مشکلات جدی صنعت نان در هرمزگان هشدار داد.
محمدرضا خواجه، با اشاره به استقبال کم از این نمایشگاه، پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت ارائه کرد.
* استقبال کمتر از انتظار؛ نان تنها کافی نیست
خواجه با بیان اینکه نمایشگاه باید جذابیت بیشتری برای مردم داشته باشد، پیشنهاد داد: محصولات دیگری مانند شیرینی و شکلات نیز به نمایشگاه اضافه شوند تا مخاطبان بیشتری جذب شوند.
*نان؛ کاملترین غذای بشر در خطر نابودی
وی نان را کاملترین، لذیذترین و متعادلترین غذای تاریخ بشر دانست و هشدار داد: سیاستهای اخیر مانند طرح هوشمندسازی نان، آسیب جدی به این صنعت وارد کرده است.
*نرخ نان در هرمزگان؛ در پایینترین سطح کشور
به گفته خواجه، نرخ نان در هرمزگان بسیار پایینتر از سایر استانها است.
وی پیشنهاد داد: افزایش نرخ نان به جای ۲۵ درصد، ۵۰ درصد باشد تا کیفیت نان و وضعیت نانوایان بهبود یابد.
* سبوسگیری؛ سرقت فیبر و ویتامین از نان
کارشناس وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مشکلات ناشی از سبوسگیری آرد اشاره و مطرح کرد: آرد کامل شامل فیبر، مغز گندم و جوانه است که ارزش غذایی بالایی دارد و باید در تولید نان استفاده شود.
*طرح هوشمندسازی نان؛ تیر خلاص به صنعت نانوایی
خواجه از رئیسجمهور درخواست کرد: طرح هوشمندسازی نان لغو شود، چرا که این طرح به گفته وی، «تیر به قلب نان است» و صنعت نانوایی را به سراشیبی سقوط کشانده است.
*کیفیت نان برابر است با سلامت مردم
نائب رئیس انجمن علوم و فنون غلات تأکید کرد: دولت باید با افزایش نرخ نان و بهبود سیاستهای حمایتی، نانی به مردم ارائه دهد که سرشار از ارزش غذایی و خواص درمانی باشد.
پایان خبر/
جمیله دبیری نیا