تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
5

عملکرد مناسب در بخش شیلات، کشاورزی و رشد تولیدات

  • کد خبر : 13729
  • 23 دی 1398 - 10:16
عملکرد مناسب در بخش شیلات، کشاورزی و رشد تولیدات

مدیر کل شیلات هرمزگان در دیدار با امام جمعه بندرعباس ضمن تسلیت به مناسبت شهادت سردار قاسم سلیمانی و ضایعه سقوط هواپیما اوکراینی اظهار کرد:حدود یک چهارم تولیدات شیلاتی کشور در استان هرمزگان صورت میگیرد که این مهم بیانگر فعالیت های خوب استان هرمزگان در ح.زه شیلات است.

به گزارش هرمزگان امروز: محسن یکتاپور با اشاره به اینکه استان هرمزگان رتبه نخست تولیدات شیلاتی کشور را دارد گفت:با بهره گیری از منویات مقام معظم رهبری و حمایت های مسئولین استانی و کشوری شیلات هرمزگان توانسته گام های خوبی در مسیر رونق تولید و اقتاد مقاومتی برداد.

همچنین رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان با اشاره به اینکه عملکرد خوبی در بخش کشاورزی و رشدتولیدات کشاورزی داشتیم، گفت: حدود ۱۹ درصد از اشتغال ایجادشده در استان توسط بخش کشاورزی می باشد.

علی باقرزاده همایی صبح امروز در دیدار با امام جمعه بندرعباس ضمن تسلیت به مناسبت شهادت سردار قاسم سلیمانی و ضایعه سقوط هواپیما اوکراینی اظهار کرد: حدود ۱۹ درصد از اشتغال ایجاد شده در استان توسط بخش کشاورزی ایجاد می شود که بیشتر نیز جامعه روستایی را در بر می گیرد.

وی با بیان اینکه اگر برای جمعیت روستایی اشتغال ایجاد نشود این جمعیت سربار شهر شده و مشکلات اجتماعی نیز افزایش خواهد یافت، افزود: بخش کشاورزی در اشتغالزایی روستاییان تاثیرزیادی داشته است.

رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان با اشاره به اینکه حدود ۱۵۶ هزار هکتار از اراضی این استان زیرکشت محصولات باغی و زراعی می باشد، خاطرنشان کرد: سالانه بالغ بر ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن محصول زراعی و باغی در هرمزگان تولید می شود .

به گفته باقرزاده، استان هرمزگان نقش موثری در تولید موادغذایی در فصولی سرد بری استان های دیگر داشته که این امر تاثیرگذاری محصولات استانهای جنوبی را در کشور نشان می دهد.

وی ادامه داد: تولید محصولات کشاورزی در گذشته حدود ۲۶۰ هزار تن بوده که در حال حاضر با توجه به سرمایه گذاریها و کارهای خوبی که درخصوص تامین آب صورت گرفته عملکرد خوبی در بخش کشاورزی و رشدتولیدات کشاورزی داشتیم.

رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان همچنین ابراز داشت: کشاورزان هرمزگانی راغب هستند که از سیستم های نوین آبیاری بیشتر استفاده می کنند.

باقرزاده ،استفاده از گلخانه را از دیگر روشهایی دانست که به بهره وری آب در استان کمک کرده است و افزود: اگر در سال ۹۵ فضای کشت سبزی و صیفی در گلخانه ۱۸۰ هکتار بود در حال حاضر این فضا به ۵۴۰ هکتار رسیده ، تا پایان سالجاری بالغ بر ۶۵۰ هکتار فضای کشت در محیط گلخانه ای استان خواهد بود .

وی با بیان این مطلب که اگر بتوانیم ۱۵۰ هکتار کل اراضی سبزی و صیفی را که از طریق فضای باز محصول تامین می کند را در ۵ هزار هکتار گلخانه تامین کنیم، افزود: از مابقی اراضی در سایر نیازهای کشور استفاده می شود که شهرستانهای رودان و حاجی آباد استقبال خوبی کردند.

وی با بیان اینکه در آینده نزدیک رشد خوبی در بخش گلخانه های استان خواهیم داشت، گفت: تولیدات بیشتر، محصولات باکیفیت بهتر، افزایش عملکرد، بهره وری، ایجاد اشتغال بیشترو فروش با قیمت بهتر از مزیت های احداث گلخانه ها خواهدبود .

وی همچنین در خصوص اصلاح باغات اظهار داشت: ۲۰ هزار هکتار از باغات این استان فرسوده بوده که شناسایی و مطالعه شده که اگر این اصلاح باغات انجام شود حداقل ۱۴۰ هزار تن محصولات باغی استان هرمزگان افزایش خواهد یافت.

باقرزاده با اشاره به اینکه با اصلاح باغات تولید محصولات صادراتی استان هرمزگان افزایش خواهد داشت، خاطرنشان کرد: یک هکتار خرمای پیارم ۵ الی ۶ هزار دلار ارزآوری خواهد داشت و تاثیر مثبتی بررشد اقتصادی استان خواهد داشت.

به گفته وی در یکسال گذشته ۹۰۰ فقره پروانه تاسیس در کلیه فعالیت های اقتصادی در بخش کشاورزی صادر شده است که بیش از ۵۰۰ فقره از این واحدها به بهره برداری رسیده است، در صنایع تبدیلی و فرآوری، دام و طیور و آبزیان پروانه هایی نیز صادر شده که تا پایان سالجاری بسیاری از این طرحها به بهره برداری می رسد و نقش بسیار مناسبی در ایجاد اشتغال استان ایفا می کنند.

رییس سازمان جهادکشاورزی همچنین با بیان اینکه زنجیره تولید را در استان هرمزگان تکمیل کردیم، اظهار داشت : ۲ واحد مرغ مادر در شمال حاجی آباد از سال گذشته به چرخه تولید بازگشتند، حدود ۱۶ میلیون نیاز جوجه استان بوده که ۸ میلیون توسط این دو واحد در استان تولید می شود.

باقرزاده ادامه داد: انشالله با برنامه ریزی های انجام شده تامین ۱۶ میلیون جوجه یک روزه در استان انجام خواهد شد.

وی در خصوص تولید مرغ استان افزود: در سال ۹۵ ، ۲۴هزار تن تولید مرغ دراستان بوده که در سال ۹۷ به ۳۳هزار تن رسیده و با پیگیری سازمان جهادکشاورزی ۴۰ واحد مرغداری راکد استان به چرخه تولید بازگشتند و نیاز استان به مرغ تامین شده است.

این مسوول همچنین به مجوز ۵۰۰ هزار قطعی جوجه ریزی در استان اشاره کردو افزود: این مجوز برای افزایش تولید و ایجاد ظرفیت سازی جهت تولید مرغ بوده که انشالله با بحران مرغ در استان مواجه نشویم.

باقرزاده در ادامه به ۱۴۳واحد صنایع فراوری در استان اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: ۳ هزار ۲۰۰ نفر در این واحدها کار می کنند.

به گفته وی، ۶۹۰ میلیارد ریال در بخش کشاورزی تسهیلات کم بهره برای احداث گلخانه های جدید و مزارع پرورش میگو اختصاص یافته که سهم خوبی در ایجاد اشتغال در استان داشته است.

این مسوول با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی و شیلاتی رو به رشد بوده است، اظهار داشت: صادرات محصولات کشاورزی و شیلاتی از ۲۲۰ میلیون دلار در سال ۹۶ به ۴۸۰ میلیون دلار رسیده است.

باقرزاده همچنین با اعلام اینکه این استان ظرفیت خوبی در بحث آبزی پروری دارد ، افزود: حدود ۵۰ هزار هکتار از اراضی مستعد بخش آبزی پروری دراستان شناسایی شده که برای بالغ بر ۳۰ هزار هکتار از این اراضی برنامه ریزی شده و مجوزهای لازم نیزصادر شده است

لینک کوتاه : https://www.hormozgantoday.ir/?p=13729

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.