دکتر ولی علیپور گفت: طرح پژوهشی “تبیین عوامل موثر بر کنترل بیماری پدیکلوزیس (شپش سر) با هدف تبیین موانع پیشگیری و کنترل بیماری پدیکلوزیس از دیدگاه والدین و معلمان دانش آموزان دختر دبستانی بندرعباس و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی شهر بندرعباس انجام شد.
دکتر علیپور افزود: این مطالعه کیفی در جنوب ایران انجام شده و به بررسی دیدگاههای این سه گروه در مورد عوامل موثر بر کنترل شپش سر پرداخته است.
دکتر زهرا حسینی محقق و مجری این طرح گفت: نتایج این طرح که در قالب یک مقاله در مجله ISI به چاپ رسیده است، میتواند در اختیار مدارس و مراکز جامع سلامت قرار گیرد تا مورد استفاده معلمان و مراقبین سلامت در جهت کنترل و پیشگیری از این بیماری در دانش آموزان قرار گیرد.
دکتر حسینی بیان کرد: نتایج حاصل از این مطالعه به دو مقوله کلی موانع و تسهیلگرهای کنترل بیماری پدیکلوزیس در شهر بندرعباس منجر شد.
دکتر حسینی با اشاره به اهمیت این طرح ابراز کرد: شپش سر یکی از شایعترین بیماریهای انگلی در بین کودکان است و میتواند موجب خارش، تحریک پوست و مشکلات اجتماعی برای مبتلایان شود.
دانشیار آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد: کنترل این بیماری نیازمند همکاری و مشارکت همه گروههای ذینفع، از جمله والدین، معلمان و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی است.
وی اظهار کرد: این طرح با شناسایی دیدگاههای این گروهها، میتواند به ارائه راهکارهای موثرتری برای کنترل شپش سر در مدارس و جامعه کمک کند.
دکتر حسینی ابراز امیدواری کرد؛ نتایج این طرح بتواند به ارتقای سطح بهداشت و سلامت دانش آموزان و در نهایت به کنترل و پیشگیری از بیماری شپش سر در جامعه کمک کند.
خبرنگار : مهدیه حاج ملک