دکتر حامد فلاح گفت: طی ۳ سال گذشته تعداد کل داروخانههای شهری از ۱۵۴ به ۲۱۰ باب افزایش یافت، که یک روند افزایش ۳۵ درصدی محسوب میشود، همچنین در یک سال گذشته حدود ۳۰ باب داروخانه در استان اضافه شده است.
وی با بیان اینکه تعداد کل داروخانههای شبانه روزی شهری استان از حدود ۴۰ باب به حدود ۶۰ باب افزایش یافته که رشدی ۵۰ درصدی است افزود: تعداد داروخانههای منتخب داروهای خاص مانند تالاسمی و پیوند از یک باب در مرکز استان به ۲۰ باب در سراسر استان افزایش یافت و به موازات آن اندکس کردن و به روز رسانی لیست بیماران خاص استان برای اولین بار در استان انجام شده است.
معاون غذا و داروی استان هرمزگان گفت: تعداد داروخانههای منتخب داروهای شیمی درمانی در مرکز استان از یک باب به چهار باب افزایش یافته که از ۳ باب داروخانهی افزوده شده، یکی از آنها توزیع کامل انجام میدهد و دو داروخانه دیگر، در حد توزیع محدود داروی شیمیدرمانی است.
دکتر فلاح گفت: صدور مجوز تاسیس و افتتاح اولین داروخانه بخش خصوصی در بشاگرد و چارک انجام شد، همچنین مجوز اولین داروخانه شبانه روزی در بستک و پارسیان صادر گردید.
وی در ادامه افزود: تعداد داروخانههای منتخب جهت توزیع داروهای تحت کنترل برای بیماران صعب العلاج، ریتالین و غیره از یک باب به ۲۰ باب در سراسر استان افزایش یافته است.
دکتر فلاح با بیان اینکه پروژه دراز مدت شهرک پخش دارویی با مساعدت استانداری هرمزگان و شرکت شهرکهای صنعتی جهت انتقال سوله و انبار دارویی شرکتهای پخش دارویی به داخل استان با اعطای زمین رایگان در حال پیگیری است و امضای تفاهمنامه سه جانبه فی مابین استانداری هرمزگان، معاونت غذا و دارو و یک سرمایهگذار بخش خصوصی جهت تولید سرم و آنتی بیوتیک برای اولین بار در استان هرمزگان در زون دارویی در شهرک صنعتی گمبرون انجام شد، گفت: امید است دو مورد ذکر شده در دولت جدید پیگیری گردد و رها نشود.
فلاح اظهار داشت: برنامه ویژه ساماندهی و نظارت بر توزیع واکسن گارداسیل از طریق صدور حواله و عرضه به نرخ مصوب دولتی برای اولین بار در استان و کشور انجام شده است.
همچنین ساماندهی و فعال سازی سامانه ۲۴ ساعته پاسخگویی به کمبودها و مشکلات دارویی برای اولین بار در استان و کشور با شماره ۱۹۰ در ساعات اداری و همچنین شماره ۰۹۹۲۴۰۳۰۱۹۰ در ساعات غیراداری و روزهای تعطیل انجام شد.
فلاح درخصوص سایر اقدامات انجام شده گفت: طرح آزمایشی یا به عبارتی پایلوت اصلاح فرآیند ترخیص کالاهای اساسی استراتژیک همانند برنج، گندم، چای و روغن برای اولین بار در کشور در استان هرمزگان جهت نمونه برداری، آزمایش و صدور مجوز ترخیص حداکثر ظرف مدت ۷ روز کاری اجرا شده است.
وی با بیان اینکه به عنوان چهارمین معاونت در سطح کشور موفق به خرید و راهاندازی دستگاه high_tech و پیشرفته کروماتوگرافی LC-Ms/Ms به ارزش تقریبی ۲۵۰ میلیارد ریال شدیم، گفت: این دستگاه ها جهت افزایش کیفیت محصولات کشاورزی صادراتی در بحث اندازهگیری باقیمانده سموم کشاورزی، اندازهگیری باقیمانده آنتی بیوتیکها و آمادگی جهت انواع آزمایشهای متابولیک کودکان در استان که سالیان سال به استان فارس ارسال میشد به کار می رود.
معاون غذا و دارو گفت: در راستای صیانت از حقوق عامه مردم و به عنوان مدافع سلامت مردم توسط این معاونت مقاومت حداکثری جهت جلوگیری از ورود ۴۴ هزار تن روغن خام آفتابگردان دارای عدم انطباق بحرانی از نظر باقیمانده سموم کشاورزی و آفت کشها به کشور و مرجوع نمودن آن به کشور مبدا انجام شد. همچنین از ورود ۲۵۰۰ ویال شیمی درمانی مکشوفه تقلبی به چرخه دارویی کشور با مقاومت حداکثری معاونت غذا و دارو جلوگیری شد.
وی با بیان اینکه صدور اولین مجوز رسمی مشاغل خانگی در استان هرمزگان جهت تولید محصولات غذایی توسط این معاونت انجام گردید، گفت: راه اندازی اولین کارخانه تولید آرد کامل در استان هرمزگان و تولید نان کامل در استان هرمزگان و شهر بندرعباس نیز برای اولین بار انجام شده است.
وی در خاتمه گفت: تفویض اختیار تدوین برنامه توزیع شیرخشک در کشور برای اولین بار بصورت مقطعی به معاونت غذا و داروی هرمزگان صورت گرفته است.
تنظیم خبر: فرحناز غلامی
خبرنگار : مهدیه حاج ملک