در راستای ارتقاء آمادگی واحدهای بهداشتی در برابر بحران و بلایا ، کارگاه آموزشی بازآموزی در سالن اجتماعات مرکز خدمات جامع سلامت بوعلی برگزار شد.
در ابتدای این برنامه اسدالله احمدی رئیس مرکز بهداشت ضمن تشکر از همکاری مسئولین مراکز ، پایگاه ها و اعضای کمیته بحران، جهت پیشبرد اهداف مرکز به نقش کلیدی آنها در پیشگیری از بحران اشاره کرد و در خصوص اهمیت برنامه عملیاتی و همچنین جایگاه پدافند غیرعامل در بهداشت و درمان نکات کلیدی را مطرح کرد و به مرور نقش سیستم بهداشتی در بحران و بلایا پرداخت.
در ادامه دکتر رضانیا بعنوان مدرس این کارگاه ،با اشاره به اینکه آموزش یکی از اصول مهم و اولیه فاز آمادگی و پیشگیری چرخه مدیریت بحران است اظهار کرد: مدیریت بحران مجموعهای از اقدامات پیشگیرانه، برنامهریزی، واکنش و بازسازی است که برای کاهش اثرات مخرب یک بحران انجام میشود. این فرآیند شامل شناسایی و ارزیابی مخاطرات، تدوین برنامههای عملیاتی، آموزش و تجهیز افراد، هماهنگی با سایر سازمانها و پاسخگویی بهموقع و مؤثر به بحران است.
این پزشک تاکید کرد: لازم است نظام سلامت از آمادگی کافی برای پاسخ مناسب و در خور به عوارض حوادث و بلایا داشته باشد.
وی افزود: تمامی دست اندرکاران برای کاهش آسیب به مراکز و واحدهای بهداشتی درمانی و سایر اماکن حیاتی، درهنگام بروز خطر آموزش های لازم را ببینند تا در مواقع بحران بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشند.
تعریف و تشریح اهداف پدافند غیر عامل،اصول پدافند غیر عامل، اهمیت ایمنی و استحکام مراکز بهداشتی، تعریف انواع بحران، اهداف مدیریت بحران، ویژگی های سامانه فرماندهی، زبان مشترک، نحوه برقراری ارتباط، خوانش کتاب استاندارد بحران ،شرح وظایف اعضاء از اهم موارد مطرح شده در این کارگاه بود.
خبر: لیدا تفتی
خبرنگار : مهدیه حاج ملک