تاریخ : دوشنبه, ۸ بهمن , ۱۴۰۳ Monday, 27 January , 2025
3

تبدیل هرمزگان به پایتخت تجاری ایران، راهکار توسعه اقتصاد دریاپایه

  • کد خبر : 64038
  • 06 بهمن 1403 - 9:58
تبدیل هرمزگان به پایتخت تجاری ایران، راهکار توسعه اقتصاد دریاپایه

استاندار هرمزگان، در کنفرانس بین‌المللی اقتصاد دریاپایه با تشریح چالش‌های توسعه‌نیافتگی، واگرایی و درهم‌تنیدگی مدیریتی و حکمرانی در مرزهای کشور، بر ضرورت تحول در رویکردها و تبدیل هرمزگان به کانون اقتصاد دریایی کشور تاکید کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری هرمزگان، محمد آشوری تازیانی، استاندار هرمزگان در کنفرانس بین‌المللی اقتصاد دریاپایه با بیان اینکه مرزهای کشور با سه چالش جدی توسعه‌نیافتگی، واگرایی و درهم‌تنیدگی حکمرانی مواجه است، اظهار داشت: توسعه‌نیافتگی در مرزهای کشور و غفلت از ظرفیت‌های دریا، ضررهای زیادی را به ما تحمیل کرده است و رهبری معظم انقلاب با وارد کردن بحث توسعه دریا محور به واژگان اقتصادی کشور، مسیر جدیدی را پیش روی ما گشودند.

استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه در دنیا، مناطق ساحلی پایتخت تجاری کشورهای دارای دریا هستند، افزود: «اگرچه انتقال پایتخت سیاسی امری دشوار است، اما هرمزگان با توجه به موقعیت راهبردی خود می‌تواند به عنوان نقطه ثقل اقتصاد دریایی و پایتخت تجاری کشور ایفای نقش کند.

آشوری تازیانی با بیان اینکه دو سوم سواحل مکران در هرمزگان واقع شده است، بر ضرورت رفع درهم‌تنیدگی حکمرانی تاکید کرد و گفت: تجمیع ظرفیت‌ها اگر با روش حکمرانی جدید همراه نباشد، منجر به افزایش هزینه‌ها خواهد شد باید با ایجاد زیرساخت‌های صنعتی و توسعه کریدورها، رقابت منطقه‌ای را به فرصتی برای توسعه تبدیل کنیم.

استاندار هرمزگان با تاکید بر لزوم تدوین طرح جامع توسعه مکران و بهره‌گیری از پشتوانه علمی و پژوهشی برای پیشبرد اهداف اقتصادی کشور، تصریح کرد: همجواری با کشورهای منطقه یک مزیت است که باید از آن به درستی بهره‌مند شویم گردشگری ساحلی می‌تواند ما را به درآمدهای بیشتری برساند.

آشوری تازیانی، واگرایی اجتماعی-اقتصادی در مرزها را ناشی از عدم مشارکت داده شدن مرزنشینان دانست و اظهار داشت: با فراهم کردن زمینه مشارکت مرزنشینان در عرصه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و مدیریتی، می‌توان از این ظرفیت برای توسعه بیشتر بهره برد که برگزاری این کنفرانس علمی نیز در راستای احصای ظرفیت‌های دریا در بخش‌های مختلف صورت گرفته است.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه و علم برای حل مشکلات کشور و با تاکید بر قانون برنامه هفتم مبنی بر توسعه گردشگری ساحلی و دریایی افزود: باید زیرساخت‌های لازم برای حمایت از این بخش ایجاد شود همچنین، باید با توجه به رقابت کریدورها و رقابت‌های منطقه‌ای، جایگاه خود را در حوزه ترانزیت و حمل و نقل دریایی تثبیت کنیم.

لینک کوتاه : https://www.hormozgantoday.ir/?p=64038

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.