صبح ساحل نوشت: “محمدصادقی”، رئیس دانشگاه هرمزگان در نشست خبری صبح امروز با بیان اینکه هدفمان تعالی آموزش استان است، افزود: در عصری زندگی میکنیم که کار دانشی، دانشگری و سازمانهای دانشی به عنوان یک خواسته اجتناب ناپذیر انسانها شدهاست؛ بر همین اساس گفته میشود که جوامع دانشگاهی منبع تحول و نوآوری هستند برای اینکه بتوانند عدالت، کارایی، پایداری و شایستگی را در جامعه تببین کنند.
وی با بیان اینکه موارد ذکر شده جزء ماموریتهای بنیادی دانشگاه است که در بستر تحول و نوآوری اتفاق میفتد،اضافه کرد: دانشگاه هرمزگان به عنوان دانشگاه جامع استان، در سیاست های خود و دیپلماسی علمی بین المللی به دنبال این بود که سوای اینکه در ماموریتهای استان نقش داشته باشد، در تبدیل استان به یک هاب دانشجویی بین المللی قدم بردارد.
صادقی با اشاره به اینکه در یک سال و نیم گذشته دانشگاه هرمزگان در حوزه دیپلماسی بینالمللی فعالیتهای گستردهای داشته است، افزود: در حوزههای مختلف که مرز علم و تلاش برای بسترسازی علمی است، دانشگاه هرمزگان دیپلماسی را در صدر برنامه های خود قرار داده است.
رئیس دانشگاه هرمزگان خبر داد: در همین راستا برای تبدیل دانشگاه به یک هاب بینالمللی دانشجویی، بسترسازیهایی با همکاران داشتیم که چگونه میتوانیم تنوع دانشجویی، انتقال فرهنگ و تفاوتهای دانشیمان را به اشتراک بذاریم. از همین رو در معاونت آموزشی و مجموعه هیئت رئیسه دانشگاه این تصمیم گرفته شد که در راستای دیپلماسی به سمت جذب دانشجو خارجی برویم.
وی گفت: مجوز جذب دانشجویان خارجی برای نخستین بار در دانشگاه هرمزگان اخذ شد و واحد مربوطه در دانشگاه ایجاد شده است. همچنین برنامهریزیهای نهایی برای حضور دانشجویان خارجی در حال انجام است.
صادقی با بیان اینکه در مهر ماه ۱۴۰۲ در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو خارجی در دانشگاه هرمزگان حضور خواهند داشت، افزود: این اتفاق در ترسیم چهره علمی استان به عنوان مرجع علمی میتواند نقش مهمی داشته باشد.
رئیس دانشگاه هرمزگان با اشاره به اینکه جذب دانشجوی خارجی در تمام رشتهها انجام میشود،گفت: هیچ محدودیتی برای اینکه دانشجوها از چه کشورهایی باشند نداریم؛ اما اولویت ما کشورهای همسایه است.
وی با بیان اینکه در همین راستا مرکز آموزش زبان فارسی نهایی شده است، اظهارکرد: جذب دانشجوها براساس شیوهنامه وزارت علوم انجام میشود. مشوقهایی هم در نظر گرفتیم. دانشگاه آمادگی کامل میزبانی آنها را دارد.
صادقی در بخش دیگری عنوان کرد: دانشگاهها برای اینکه رضایت جامعه میزبان را داشته باشند باید خود را به عنوان مرجعیت علمی معرفی کنند. مرجعیت علمی یکی از قراردادهای دوجانبهای است که بین دانشگاه و جامعه اتفاق میفتد. زمانی ممکن است مراکز آموزشی عالی را ایجاد کنید اما مرجعیت علمی ندارند.
وی با بیان اینکه به عنوان دانشگاه جامع معتقدیم، در رسالت مرجعیت علمی باید دائما در حوزههای ارتباط با جامعه، صنعت و… در تلاش باشیم، گفت: بر همین اساس پردیس دانشگاهی دانشگاه هرمزگان در قشم را داشتیم که پس از چند سال تعطیلی، در یک سال گذشته با سیاستگذاریهایی که در هیئت رئیسه دانشگاه صورت گرفت، مجوز مجدد آن گرفته شد که در ۲۳ رشته این پردیس جذب دانشجو انجام شده است.
رئیس دانشگاه هرمزگان با بیان اینکه هدف از راهاندازی مجدد این پردیس صرفا کارهای آموزشی نبوده است، اظهار کرد: در کنار کارهای آموزشی، پژوهشکده جنگلهای حرا را هم در این پردیس داریم. همچنین دفتر ارتباط با صنعت نیز به زودی افتتاح خواهد شد.
صادقی گفت: تفاهمنامه سه جانبهای بین دانشگاه هرمزگان، استانداری هرمزگان و وزارت علوم برای راهاندازی پردیس علوم و فنون دریایی منعقد شد. پردیس بینالمللی علوم فنون دریایی را در چهار دانشکدهی علوم بینرشتهای، علوم و فناوری محیط زیست دریایی، مهندسی علوم کاربردی و زیست دریا خواهد بود.
۴۶