تاریخ : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 26 November , 2024

آخرین اخبار

ویدیو – خبر/ تقدیر از حسن انتخاب دکتر شاهرخی و حمایت‌های مجمع نمایندگان استان نجات بره ها از دام قاچاقچی تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش رویداد مجلس بلبل خوانی در فین برگزار شد مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه: حمایت و سرمایه‌گذاری فولاد هرمزگان در طرح‌های دانش‌بنیان شجاعانه است/ عقد قرارداد در فاز مهندسی تکنولوژی‌ فولادهرمزگان با صندوق خطرپذیر فولاد مبارکه  آلودگی قاچاق سوخت مزارع میگو را نابود کرده است/آزمون خودروهای وارداتی؛ آیا همه آن‌ها ضروری هستند؟/ورود جدی دستگاه قضایی به پرونده صنایع آلاینده هرمزگان سهمیه گوشت وارداتی برای هرمزگان الزامی است/رفع موانع اقتصادی در هرمزگان، راه نجات اقتصاد ملی/ انحصار واردات موز باید شکسته شود خور آبنما بندرعباس؛ از معضل به مقصد تفریحی و ورزشی/ خورها از تهدید به فرصت تبدیل می‌شوند/خورها؛ فرصتی برای توسعه شهری بندرعباس

6

خطر مسمومیت با لوله بازکن در کودکان جدی است

  • کد خبر : 51927
  • 20 اسفند 1402 - 0:03
خطر مسمومیت با لوله بازکن در کودکان جدی است

به گزارش هرمزگان امروز ، دکتر امیر حسابی، رئیس مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی کودکان بندرعباس، در آستانه فصل گرما و آغاز سرویس کولرهای گازی، در خصوص خطر مسمومیت کودکان با لوله بازکن هشدار داد.

دکتر حسابی گفت: متأسفانه هر ساله با گرم شدن هوا و شروع سرویس کولرهای گازی، شاهد افزایش موارد مسمومیت کودکان با لوله بازکن هستیم. این ماده شیمیایی که میان مردم این استان به نام چنته شهرت دارد، بسیار خطرناک بوده و در صورت بلع می‌تواند منجر به سوختگی‌های شدید در دهان، مری و معده شود.

وی افزود: کودکان به دلیل کنجکاوی و عدم آگاهی، ممکن است لوله بازکن را با نوشیدنی اشتباه بگیرند و آن را بنوشند. این اتفاق می‌تواند عواقب بسیار ناگوار و حتی مرگبار داشته باشد. در بسیاری از موارد، افراد لوله بازکن مخلوط شده با آب را در ظرف های مخصوص نوشیدنی مانند پارچ، بطری آب معدنی، آبمیوه یا نوشابه می ریزند که احتمال بلع این ماده توسط کودکان را بالا می برد.

رئیس بیمارستان کودکان بندرعباس از والدین خواست تا در مراقبت از کودکان خود دقت بیشتری داشته باشند و لوله بازکن و سایر مواد شیمیایی را دور از دسترس آنها قرار دهند.

راه‌های پیشگیری از مسمومیت با لوله بازکن:

* لوله بازکن و سایر مواد شیمیایی را در ظروف تیره و دارای علائم هشداردهنده و دور از دسترس کودکان نگهداری نمایید.
* لوله بازکن را در کابینت های بالایی و ترجیحاً قابل قفل کردن قرار دهید.
* به کودکان در خصوص خطرات بلع لوله بازکن آموزش دهید.
* هرگز لوله بازکن را در ظرف های مواد آشامیدنی و خوراکی نگهداری نکنید.
* هنگام سرویس کولر گازی، ظرف حاوی لوله بازکن حل شده را روی زمین کنار کولر رها نکنید و در مکان بلند و دور از دسترس کودکان قرار دهید. همچنین در این زمان مراقبت از کودکان را چند برابر کنید.

علائم مسمومیت با لوله بازکن:

* سوزش دهان و گلو
* درد شکم
* استفراغ
* اسهال
* خونریزی از دهان و بینی
* تنگی نفس
* تشنج

در صورت مشاهده علائم مسمومیت در فرزندتان، چه کاری باید انجام دهید:

* فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
* هرگز کودک را وادار به استفراغ نکنید.
* به هیچ عنوان به فرزندتان خوراکی یا نوشیدنی اسیدی مانند آبلیمو یا سرکه ندهید.
* در لحظات اولیه خوردن مواد سوزاننده، به فرزندتان مقداری شیر یا آب بدهید تا سم را رقیق کند (مشروط به این که حالت تهوع و استفراغ نداشته باشد).
* پس از گذشت دقایق اولیه (۳ تا ۵ دقیقه)، خوردن هر نوع ماده خوراکی یا آشامیدنی حتی آب ممنوع است و بایستی کودک سریعاً به بیمارستان منتقل شود.
* دهان و پوست صورت و سینه کودک را با آب ولرم بشویید و لباس های آلوده به این مواد را از تن کودک در آورید.

خبرنگار : مهدیه حاج ملک

لینک کوتاه : https://www.hormozgantoday.ir/?p=51927

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.