به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هرمزگان امروز، علی باقر زاده در نشست هم اندیشی و پرسش و پاسخ درباره مبارزه با ملخها و وضعیت واگذاری مزارع پرورش میگو در استان افزود: از بهمن ماه پارسال در ۱۵۶ نقطه از استان ریزش ملخ مشاهده شده که ۱۵۱ دسته ۵۰ میلیونی در یک مرحله و ۵۰ دسته ۲۰۰ میلیونی نیز در مرحله دوم وارد استان شدند.
وی افزود: در همه شهرستانهای استان ریزش ملخ بود که اکنون ۲۵۰ نفر در استان در حال سمپاشی مناطق آلوده هستند.
باقر زاده با اشاره به این که شهرستانهای رودان، میناب و بندر لنگه ار ملخ صحرایی پاکسازی شده اند گفت: چند روز گذشته در کیش و حاجی آباد ریزش ملخ مشاهده شده است.
وی درباره جبران خسارت کشاورزان نیز گفت: در حال جمع بندی این خسارتها هستیم و پس از آن سعی در جبران خسارتها میشود.
رئیس جهاد کشاورزی هرمزگان پیش بینی کرد تا پایان شهریور ریزش ملخها در استان مشاهده شود.
باقرزاده افزود: استان هرمزگان تا سه سال آینده درگیر این آفت خواهد بود.
مدیرکل محیط زیست استان نیز درباره تاثیر سمپاشی مقابله با ملخ بر روی موجودات دیگر گفت: این سموم بر موجودات خونگرم بدون تاثیر است، ولی موجودات خون سرد را تحت تاثیر قرار میدهد.
مسیحی افزود: بهترین شیوه مبارزه با ملخها استفاده از روشهای مکانیکی و بیولوژیکی است.
موضوع توزیع عادلانه زمینهای مستعد پرورش میگوی استان نیز در این نشست مطرح شد که مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: افراد دارای توان مالی کم میتوانند با تشکیل تعاونی زمین برای پرورش میگو دریافت کنند.
محسن یکتاپور گفت: ایجاد شهرکهای شیلاتی یکی از راهکارهای واگذاری عادلانه این زمینها است.
وی افزود: با توجه به اینکه دولت اعتبار لازم برای ایجاد زیر ساختهای پرورش میگو را ندارد، سرمایه گذار باید تمامی هزینههای ایجاد استخر پرورش میگو را بپردازد.
مدیرکل شیلات هرمزگان افزود: هرمزگان دارای ۵۰ هزار هکتار زمین مستعد پرورش میگو است که اکنون ۷ هزار هکتار از این اراضی در حال استفاده است.
وی گفت: پرورش میگو از سال ۹۴ به بعد پس از چند سال رکود، رشد خوبی پیدا کرد.
یکتاپور درباره میزان تولید میگو در سالهای قبل نیز گفت: در سال ۹۶، ۱۵ هزار تن تولید میگو داشتیم که این میزان در سال ۹۷ به ۲۲ هزار و ۸۰۰ تن رسید.
رئیس جهاد کشاورزی استان نیز درباره عدالت در واگذاری زمینهای پرورش میگو گفت: در صورت وجود گزارش معتبری مبنی بر رعایت نشدن این موضوع با عوامل آن به شدت برخورد میشود.
باقرزاده افزود: در زمینه سرمایه گذاری سرمایه گذاران در حوزه پرورش میگو، ۲۰ درصد این سرمایه گذاری باید از طرف سرمایه گذار تامین شود و ۸۰ درصد دیگر نیز در قالب تسهیلات به وی پرداخت میشود.
وی تاکید کرد: واگذاری این زمینها قطعی نیست و اگر تخلفی در بهره برداری مشاهده شود با دوبار اخطار این زمینها پس گرفته میشود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان نیز در این نشست گفت: در سطح کلان، ۱۰۲ مجوز در بخشهای صنعت، تولید و خدمات و بیش از هزار و ۴۰۰ مجوز نیز در سطح خرد در استان صادر شده است.
وی درباره آلودگیهای زیست محیطی استان ناشی از این مجوزها نیز گفت: تقاضای ایجاد هر سایت و پهنه به صورت متقاضی محور بررسی میشود و نمونه مشابه در استان و سایر استانها بررسی شده و در یک جلسه کارشناسی و جمع بندی میشود.
سمپاشی ۱۱۷ هزار هکتار برای مقابله با ملخ
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان: تاکنون ۱۱۷ هزار هکتار از زمینهای استان برای مقابله با ملخها سمپاشی شده است که این میزان به ۲۰۰ هزار هکتار خواهد رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان: تاکنون ۱۱۷ هزار هکتار از زمینهای استان برای مقابله با ملخها سمپاشی شده است که این میزان به ۲۰۰ هزار هکتار خواهد رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان: تاکنون ۱۱۷ هزار هکتار از زمینهای استان برای مقابله با ملخها سمپاشی شده است که این میزان به ۲۰۰ هزار هکتار خواهد رسید.