تاریخ : شنبه, ۲۸ مهر , ۱۴۰۳ Saturday, 19 October , 2024
8

عملیات اجرایی دو پروژه توسعه‌ای در منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس آغاز شد

  • کد خبر : 29316
  • 26 بهمن 1401 - 17:31
عملیات اجرایی دو پروژه توسعه‌ای در منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس آغاز شد

با حضور معاون وزیر و رئیس هیات عامل سازمان ایمیدور، عملیات اجرایی دو شرکت تولید کانتینر و تولید پودر گچ در منطقه ویژه اقتصادی، صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس آغاز شد.

صبح ساحل نوشت: کلنگ‌زنی شرکت داریک پارسیان با هدف تولید ۲۵ هزار TEU کانتینر، با سرمایه‌گذاری ۳۱.۵ میلیون دلار و اشتغال مستقیم ۲۰۰ نفر انجام شد. همچنین عملیات اجرایی شرکت باریت فلات ایران با ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن پودر گچ و سرمایه‌گذاری ۲.۱ میلیون دلار آغاز شد. این پروژه اشتغال ۳۳ نفر را به طور مستقیم موجب می‌شود.

منطقه ویژه خلیج فارس، محیطی امن برای سرمایه‌گذاری

“کامران داستانی”، سرپرست منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس گفت: ۱۲ پروژه به ارزش ۷۴۶ میلیون دلار و اشتغال ۲ هزار و ۱۰۰ نفر در سایت توسعه منطقه ویژه سرمایه‌گذاری شده است که امروز عملیات اجرایی دو پروژه آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه دو پروژه توسعه‌ای دیگر نیز به زودی با حضور ریاست جمهور آغاز به کار خواهد کرد، افزود: همزمان عملیات اجرایی پروژه زیرساختی بازگشایی معابر سایت توسعه که منطقه ویژه خلیج فارس متولی آن است آغاز می‌شود. با بازگشایی معابر برقراری ارتباط بین سرمایه‌گذاران در زمین‌های توسعه به سهولت انجام می‌شود.

سرپرست منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس گفت: این اطمینان را به سرمایه‌گذاران می‌دهم که منطقه ویژه به یاری مسئولان استانی منطقه اَمنی برای سرمایه‌گذاری در استان شود.

تکمیل زیرساخت‌های سایت توسعه منطقه ویژه با سرعت بیشتری انجام می‌شود

“وجیه الله جعفری”، معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل سازمان ایمیدرو گفت: منطقه ویژه اقتصادی آمادگی خود را برای هرگونه همکاری برای با بخش سرمایه‌گذاری اعلام کرده است.

وی با بیان اینکه بخش توسعه منطقه ویژه حدود به یک سال پیش آغاز به کار کرده است، افزود: حدود ۷۶۵ میلیون دلار در حال حاضر سرمایه گذاری (غیر از پروژه پتروپالایشگاه) انجام شده است.

معاون وزیر و رئیس هیات عامل سازمان ایمیدرو با اشاره به اینکه این میزان سرمایه‌گذاری می‌تواند چرخ اقتصادی استان و کشور را به حرکت در آورد، اظهار کرد: حمایت و پشتیبانی‌ خود را برای تامین زیرساخت‌ها در سایت توسعه منطقه ویژه با شدت و حدت بیشتر انجام خواهیم داد.

جعفری گفت: ایمیدرو به عنوان یک سازمان توسعه‌ای در کشور یکی از بخش‌های زیرساختش در مناطق ویژه است. دو تا از مناطق ایمیدرو در هرمزگان است، دو منطقه‌ی مهم، استراتژیک و اثرگذار پارسیان و خلیج فارس.

وی با بیان اینکه در بخش معدن و صنایع معدنی که زنجیره تکان‌دهنده بالادستی می‌تواند باشد، باید کارهای بیشتری صورت گیرد، عنوان کرد: در اکتشاف ذخایر خوبی داریم. در چند سال گذشته ایمیدرو بیش از ۲۷ میلیارد دلار ذخایر جدید اضافه کرده است.
معاون وزیر صمت گفت: برنامه عملیاتی کار بر روی ۱۴ عنصر معدنی در حال طرح‌ریزی است. برای صرفه‌جویی ارزی باید زنجیره‌های پایین دستی فعال شود.
جعفری افزود: با قراردادهایی که بسته شده، زمین‌هایی که واگذار شده و با حمایت‌های مسئولان استان هرمزگان، سازمان ایمیدرو و سرمایه‌گذاران ان‌شالله پروژها زودتر از موعد مقرر به بهره‌بردری برسند.

انباشت سرمایه در استان انجام نمی‌شود

“مهدی دوستی”، استاندار هرمزگان در ادامه گفت: مناطق ویژه قرار است مناطق پیشران تنظیم اقتصاد باشند؛ یعنی انضباط و نظم حرف اول را در آن‌ها می‌زند. منطقه ویژه خلیج فارس هم تا الان خوب عمل کرده است.نیاز است این انضباط به همه بخش‌ها تسری پیدا کند و صرفامحدود به جغرافیای منطقه ویژه نیست.

وی با بیان اینکه در بندر شهیدرجایی و منطقه ویژه خلیج فارس دو جایگاه بزرگ سوخت را طراحی کردیم، افزود: ما در استان دو مسئله داریم؛ گیر اصلی‌مان در توسعه استان انباشت سرمایه است. انباشت سرمایه در استان انجام نمی‌شود. به طور مثال یکی از شرکت‌ها ۸ هزار میلیارد تومان انباشت سرمایه بوده ۶ هزار میلیارد آن خارج شده است. درواقع بیش از ۷۰ درصد سود در استان در بنگاه‌ها خارج می‌شود.

دوستی با اشاره به اینکه گسستگی زنجیره‌های ارزش مسئله دیگر است، افزود: چهارمیلیون تن فولاد تولید می‌کنیم اما فولاد به صنعت پیشران ما یعنی کشتی‌سازی نمی‌رود چرا که فولاد گریدهای مورد نیاز صنعت کشتی‌سازی را تولید نمی‌کند. کمک کنید بتوانیم نهاده‌های تولید اقتصاد دریا و بخش کشتی‌سازی را تامین کنیم.

استاندار هرمزگان گفت: با توجه به رشدی که در بخش لوازم خانگی اتفاق افتاده امیدواریم بتوانیم زنجیره لوازم خانگی را به استان بیاوریم.

موانع توسعه را باید به هر طریق ممکن برداریم

“احمد مرادی”، نماینده مردم هرمزگان در مجلس گفت: پشتیبانی و حمایت در تمام ارکان مدیریتی استان به افزایش سرمایه‌گذاری و اعتماد بخش خصوصی کمک خواهد کرد. وی افزود: نیروی بومی استان بدون شک می‌تواند برای بخش خصوصی‌ ماندگاری و کارکرد بهتری داشته باشد.
مرادی با بیان اینکه رشد اقتصادی و حل مسئله اشتغال نیازمند یک عزم جهادی است، گفت: باید موانع توسعه را به هر طریق ممکن برداریم.

لینک کوتاه : https://www.hormozgantoday.ir/?p=29316

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.